El Meteocat estrena una aplicació mòbil

  • A diferència d'unes altres aplicacions meteorològiques, el Meteocat combina les dades automàtiques amb la intervenció humana dels professionals del Servei Meteorològic de Catalunya

VilaWeb

Arnau Lleonart

24.05.2024 - 10:19
Actualització: 24.05.2024 - 10:31

El Servei Meteorològic de Catalunya ha publicat una aplicació del Meteocat per a dispositius mòbils, tant Android com iOs. Fins ara ja es podia accedir a tota la informació meteorològica catalana a la pàgina web del Meteocat, que té una versió adaptada per a telèfons mòbils, però l’aplicació afegeix la possibilitat de desar els indrets que ens interessen i rebre notificacions quan hi hagi alertes de situacions meteorològiques de perill o avisos per pluja, temperatura i vent intens.

Podeu descarregar-vos l’aplicació per a Android, i la versió per a iOs.

Un dels trets atractius de l’aplicació del Meteocat respecte d’uns altres serveis meteorològics és que aquests segons funcionen amb dades automàtiques de tot arreu del món. En canvi, el Meteocat combina la informació automàtica amb la intervenció humana dels professionals del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’aplicació ofereix tres pantalles diferents, a més d’una quarta per a configurar les notificacions que volem rebre. La primera, “El temps”, ofereix informació en detall de cada municipi. Podem desar els municipis preferits i consultar ràpidament la informació meteorològica d’allà on siguem dins Catalunya a partir de la geolocalització mòbil, que detecta quina és l’estació meteorològica més pròxima. En aquesta pantalla s’hi mostren els avisos meteorològics actius a la comarca del municipi seleccionat, l’oratge actual, el resum del dia, la predicció dels tres dies vinents hora a hora –amb informació de l’estat del cel, la temperatura, la precipitació, la ratxa del vent, l’índex ultraviolat i la humitat relativa–, i el resum de la predicció dels següents dies de la setmana. A més, al final de la pàgina hi ha enllaços externs d’interès, com ara la qualitat de l’aire, l’estat dels embassaments i el de les platges.

La segona pàgina, “Pluja”, mostra imatges de les xarxes de radars de la darrera hora i hi ha la possibilitat de veure una predicció de precipitació a tot Catalunya. I la tercera, “Avisos”, mostra les situacions meteorològiques de perill de cada comarca d’avui i els dos dies vinents. Si es pitja la icona de cada avís es pot veure el grau de perill, el llindar i l’evolució, tant a la comarca com a Catalunya.

A més de tot plegat, l’aplicació ofereix la possibilitat d’instal·lar un giny per veure el temps actual del municipi que hàgim marcat a la pantalla d’inici del telèfon mòbil. Habitualment, aquests ginys s’instal·len mantenint premut un punt qualsevol de la pantalla d’inici, tot i que alguns dispositius es configuren diferent.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem