El batlle de Maó, Héctor Pons, s’afegeix a la llista de càrrecs polítics que s’han ofert a rebre el vaixell Open Arms. Pons ha posat el port de la ciutat a disposició de l’estat espanyol per a rebre l’Open Arms i ha dit que, com a ciutat d’acolliment, farien tant com poguessin per ajudar. Així mateix, ha instat el govern espanyol a prendre una decisió sobre els migrants salvats a la Mediterrània que encara esperen un port segur. Pons diu que és conscient que ‘no és una qüestió fàcil’, perquè afecta polítiques internacionals, i ha demanat que es traci ‘una estratègia a escala europea’.

En declaracions a Europa Press, Pons ha demanat a ‘tota la comunitat internacional i europea’ que ‘reflexioni’ per donar una resposta als més de 150 migrants que fa dotze dies que són a la deriva. A més, ha recordat que fa un any, el govern espanyol va obrir el port de València per al vaixell Aquàrius, que duia més de 600 persones, i ha dit ara havien de ser els països més pròxims a l’Open Arms els que obrissin els ports.

Per Pons, es tracta d’una ‘situació complexa’ que ‘deixa els drets humans per terra’, i ha destacat que la gent té ‘voluntat i compromís d’acollir’. Avui a les 21.30 hi ha convocada una concentració al parc Rochina de Maó per a reclamar una resposta a la situació del vaixell.

De moment, l’Open Arms ha dit que prefereix desembarcar a Itàlia o Malta, perquè anar a algun port de l’estat espanyol afegiria més dies de viatge.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb