Els Mossos han detingut una quarantena de persones a la macrooperació contra el tràfic de drogues i d’armes i contra l’emblanquiment de capitals que es fa a l’àrea metropolitana de Barcelona. La policia ha destacat que aquest ha estat un cop a una de les organitzacions ‘més rellevants’ de narcotràfic al Barcelonès Nord i que ‘part’ del grup es dedicava també al tràfic d’armes. De fet, han constatat un ‘augment de la presència d’armes al territori’. En l’operació, ordenada per un jutjat de Badalona, hi han participat diferents unitats dels Mossos, com la de subsòl, per evitar que els detinguts poguessin desfer-se de la droga pel clavegueram, un helicòpter i diversos drons.

Els Mossos s’han trobat amb habitatges que tenien portes blindades o dobles portes. En algun cas, els agents que intervenen en l’operatiu han hagut d’utilitzar una radial per poder obrir la porta.

L’operatiu implica un ampli desplegament policíac pels registres. Al barri de Sant Roc de Badalona, alguns veïns han sortit de casa i segueixen l’escorcoll des del carrer. En algun edifici es practiquen diversos registres. A més de Badalona, altres poblacions on es fan escorcolls són Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès); Alella (Maresme); Viladecans (Baix Llobregat) i Sant Celoni (Vallès Oriental).

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.