relator minories ONU

El relator especial de l’ONU sobre qüestions de les minories, Fernand de Varennes, visitarà l’estat espanyol entre el 14 i el 25 de gener per recopilar informació ‘de primera mà’ sobre la situació de les minories. Segons informa l’ONU en un comunicat, Varennes, que passarà per Catalunya, analitzarà les polítiques existents per la ‘protecció i promoció’ dels drets de les persones que pertanyen a minories nacionals, ètniques, religioses o lingüístiques. Per fer-ho, es reunirà amb alts funcionaris governamentals, representants de la societat civil i membres de minories. L’expert visitarà també Madrid, el País Basc, Andalusia i Galícia.

Durant la missió, De Varennes considerarà l’accés a l’educació de qualitat, incloent-hi l’educació en llengües ‘minoritàries’, així com qüestions relacionades amb la participació política i la lluita contra la intolerància i el discurs de l’odi, a més d’altres com la llibertat religiosa. L’objectiu de la visita és identificar ‘bones pràctiques’ i àrees ‘clau’ de millora.

Per altra banda, el relator especial analitzarà també la situació de les dones i nenes pertanyents a minories i prestarà atenció a aquelles minories més vulnerables, ‘com la gitana, les comunitats musulmanes i les descendents de les comunitats migrants’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb