Lloll Bertran descobreix els secrets del Palau Maldà al seu nou musical

  • L'espectacle explica la història d'un compte francès que es va instal·lar a l'edifici als anys vint

VilaWeb
13.06.2017 - 19:30
Actualització: 14.06.2017 - 00:39

ACN Barcelona.-L’actriu catalana Lloll Bertran estrena al Palau Maldà la seva obra musical ‘La Lloll i el secret d’El Maldà’ aquest dijous. Dirigida, creada i protagonitzada per la Lloll, aquesta història d’aventures, intriga i amor és un “conte amb fragàncies de cabaret” com ho defineix la pròpia autora. Està ambientada en l’època dels anys vint i relata els secrets i la història mai explicada d’aquest palau i del seu habitant: un comte francès que, enamorat de la ciutat de Barcelona, es va instal·lar en aquest edifici del Barri Gòtic. L’obra es podrà veure al palau durant 11 sessions; del 15 de juny al 2 de juliol.

Amb aquest espectacle, que compta sols amb tres actors dalt de l’escenari, l’actriu ha volgut posar en valor el poder de la paraula per tornar a “l’essència del teatre”. Acompanyada només per un piano, un tamboret i alguns instruments de percussió la Lloll vol anar cap als orígens, cap a l’artesania. “No hi ha res com les coses fetes a mà”, ha afirmat l’artista. Al llarg de l’obra, es representen diversos números musicals basats en cançons conegudes per tothom, des d’un xarleston passant per un cancan fins a un rock o un tema de cabaret, però canviant la lletra i donant-li un nou sentit a aquestes melodies. No obstant, la Lloll també ha volgut coordinar el seu relat a través de les cançons i teixir amb elles una història. “M’agraden els musicals on es cançons fan avançar l’acció o aporten més informació a l’escena”, ha explicat l’actriu. Malgrat que, com a protagonista, és la LLoll qui duu el pes de l’obra, el paper dels músics que actuen amb ella, Eduard Autonell i Ariadna Cabiró, és fonamental. Són aquests personatges qui recolzen l’actuació i acompanyen l’artista durant l’espectacle, que amb cada representació va variant i evolucionant. De fet l’actriu afirma que el treball en equip ha sigut molt important en aquest treball.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor