L’escola Jordi Pere Cerdà fa sis anys que dóna classes per als nens i nenes a la Catalunya Nord, concretament a Sallagosa (Alta Cerdanya). És una escola que ensenya en català i en francès per a 47 alumnes de l’Alta Cerdanya i la Baixa Cerdanya. Són famílies que fan desaparèixer la frontera administrativa actualment existent. Però aquests darrers mesos l’article 155 ha fet caure l’aportació que rebien del govern de la Generalitat de Catalunya abans del mes de maig. Ja no hi són a temps. Són 35.000 d’un pressupost anual de 125.000, que l’escola no ha rebut. Perilla, doncs, el 28% del pressupost. De fet, perilla la continuació de l’escola i  davant d’aquest fet els responsables escolars han començat una campanya de micromecenatge per tal aconseguir aquests 35.000 euros. Les donacions es poden fer a partir de la pàgina web Salvem la Jordi. Els diners provinents dels pares, i de l’administració francesa i occitana (Consell Regional d’Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals) sí que estant coberts. Aquest és el vídeo de al campanya:

Helena Torelló, cap d’estudis i mestre, i Sònia Ferrao, directora i mestra, expliquen en el vídeo,i també en declaracions a l’ACN, que sense aquest ajut l’escola viu una situació límit i que hi ha el perill d’haver de tancar l’escola. Aquesta escola era, de fet una antiga Escola Bressola, que des de l’any 2012 es va haver de reinventar perquè la Bressola va quedar tocada per les retallades. Ara ja feia sis anys que donaven classes i ara les famílies i la diecció s’han organitzat perquè siguin molts més. Lluís Llach i Toni Soler, entre d’altres, s’han sumat a la campanya a través de les xarxes socials.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb