Artificiers de l’armada espanyola de Cartagena detonaran avui l’artefacte explosiu que es va trobar sota les aigües de la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta. Segons que ha informat la Guàrdia Civil, l’artefacte conté setanta quilos de trilita, conegut també com a TNT. Per la seva perillositat, es traslladarà amb uns globus d’elevació fins a quaranta-cinc metres de profunditat, a una milla nàutica d’on és ara. Després els artificiers faran una voladura controlada.

La maniobra és arriscada, sobretot tenint en compte també que l’embarcació que s’utilitzarà també està carregada d’explosius. En una reunió celebrada a primera hora d’aquest matí, s’ha acordat ampliar el perímetre de zona de protecció fins a la plaça del Mar.

L’artefacte és del 1936 i fa 1,10 metres de llarg. Ahir va ser localitzat a vint-i-cinc metres de la platja per un agent fora de servei del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil mentre s’estava banyant. La Guàrdia Urbana de Barcelona va evacuar la platja de Sant Sebastià poc després de l’una del migdia. El tancament continuarà fins que no s’hagi fet la voladura controlada.

Una bomba a la Barceloneta: el passat sempre és un pròleg

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.