El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, ha presentat avui la campanya pel sí al referèndum que portarà l’eslògan ‘El canvi ets tu’. La intenció de l’entitat és muscular i animar els partidaris del sí ‘setmanes abans que es faci pública la data del referèndum i la campanya unitària del sí’.

‘El canvi ets tu’ començarà a rodar el dia de Sant Jordi, però Sánchez ha anunciat que ja es poden adquirir els milers de domassos i samarretes amb el logo del sí. Segons ell, la campanya vol recollir el millor del procés, que és l’expressió cívica de la gent que vol guanyar un futur i nou estat. ‘Un to positiu que no abandonarem malgrat les pressions de l’estat’, ha declarat.

Segons Sànchez, la campanya se centra en les persones, perquè sense la gent no hauria estat possible arribar a la recta final del procés, però tampoc cap dels canvis institucionals i polítics que ha viscut el país en els últims anys. Uns temps de mobilitzacions intenses que culminarà amb el referèndum. ‘Un referèndum que genera unitat i cohesió del país. Un referèndum que el vol prop del 80% del país’, ha afegit.

A més, ha anunciat que l’assemblea general de l’ANC, el pròxim 29 d’abril a Granollers, es convertirà en el primer gran atac a favor del sí al referèndum. També s’hi votarà si l’entitat dóna suport a una declaració unilateral d’independència en cas que l’estat espanyol impedeix el referèndum, tal com va proposar ahir el vice-president del govern Oriol Junqueras.

Sànchez ha definit la DUI com un escenari poc probable, però assegurat que l’ANC no pot descartar cap circumstància. Segons ell, les paraules de Junqueras van ser ‘d’un sentit comú absolut’.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]