La Viquipèdia enllaça 100.000 dels seus articles amb els de l’Enciclopèdia Catalana

  • La vinculació de 2.200 aparellaments per dia permet complir el Viquirepte GEC en menys d’un mes

VilaWeb
ACN
12.09.2019 - 13:20
Actualització: 12.09.2019 - 15:01

La participació de seixanta-vuit voluntaris ‘viquipidistes’ ha permès assolir el repte d’enllaçar 100.000 articles de la Viquipèdia en català amb els de la Gran Enciclopèdia Catalana (GEC) en menys d’un mes, cinc dies abans del límit establert, que era el 17 de setembre. Tot partint de les 44.108 entrades que ja estaven vinculades i amb un ritme de més de 2.200 aparellaments per dia, el Viquirepte GEC ha situat la segona enciclopèdia en català amb més articles, l’Enciclopèdia Catalana, al nivell de registres d’autoritat de renom internacional com VIAF o DOI.

Amical Wikimedia, l’entitat de foment de la Viquipèdia en català i que ha coordinat l’organització del repte, ha apuntat que ‘aquesta fita és només un pas més vers un corpus de coneixement i de dades més compacte i verificable, que dona encara més valor als articles d’ambdues enciclopèdies’. Així mateix, l’agrupació ha destacat que les millores no tan sols afecten els articles en català, sinó també en les més de tres-centes versions idiomàtiques de la Viquipèdia, que es connecten a través de la base de dades Wikidata.

D’altra banda, Amical Wikimedia ha agraït la tasca dels voluntaris i ha animat a seguir col·laborant-hi amb nous emparellaments fins a completar el total de 320.825 entrades de la Gran Enciclopèdia Catalana.

Viquiprojecte Patrimoni 2019

En aquests moments hi ha un altre projecte destacat al voltant de la comunitat de la Viquipèdia: el Viquiprojecte Patrimoni 2019. Durant aquest mes de setembre, Amical Wikimedia s’ha posat com a objectiu contribuir a la preservació dels treballs de rajola del País Valencià, especialment retaules devocionals o plafons de temàtica tradicional instal·lats a les façanes dels edificis.

Per això, l’entitat ha promogut que els voluntaris ‘viquipedistes’ endrecin i millorin la informació disponible tant pel que fa a articles, com a les fotos o la informació, amb la voluntat de donar a conèixer aquests treballs de rajola, recentment incorporats com a patrimoni etnològic a molts catàlegs del País Valencià.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor