La pluja intensa d’aquesta nit ha provocat desperfectes a diversos punts dels Països Catalans. La majoria d’incidències han estat per branques i obstacles a les carreteres i carrers i per grans bassals, inundacions de baixos i soterranis, petits incendis causats per llamps i algun vehicle atrapat per l’aigua.

A Elx (Baix Vinalopó), els llamps van fer caure arbres sobre de cotxes i a Calp (Marina Alta) es van desplomar quatre palmeres, es va produir un esvoranc i es va incendiar un motor de rec. A Dénia (Marina Alta) va caure un pi i a Alcoi els bombers van haver d’actuar a la teulada d’un habitatge abandonat on hi ha restes arqueològiques de l’època àrab.

A Orpesa (Plana Alta) un llamp va impactar contra la caixa elèctrica de la façana d’una casa, fet que va provocar que alguns habitatges de la zona es quedessin sense subministrament elèctric. Els bombers també van rebre avisos per conats d’incendis a Onda (Plana Baixa) i Fanzara (Alt Millars), però quan van arribar-hi ja estaven apagats.

A Salou (Tarragonès), la pluja ha fet caure arbres damunt d’unes furgonetes de la policia espanyola. Estan aparcades prop de l’Hotel Negresco, on hi ha allotjats agents desplaçats abans del referèndum de l’1 d’octubre. No han transcendit que els vehicles hagin quedat malmesos.

En conjunt, al Principat els bombers han rebut un total de 95 avisos entre les 9 del vespre i les 9.30 h per incidències relacionades amb la pluja. La majoria de trucades s’han fet des del Tarragonès (8210), seguit de l’Alt Camp (76), el Barcelonès (57) i el Vallès Occidental (42), entre d’altres, segons dades de Protecció Civil, que manté l’alerta del Pla Inuncat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]