La incontinència de Borrell

La comparació de Borrell implica que Catalunya, també, és un territori sota ocupació estrangera

Vicent Partal
28.02.2022 - 20:52
Actualització: 28.02.2022 - 21:52
VilaWeb

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir Josep Borrell, una vegada més, tampoc no va poder mantenir tancada aquesta boca tan grossa que té i no es va saber estar de fer un comentari clarament provocatiu en què comparà el president ucraïnès, Zelenski, amb el president Puigdemont. Segons Borrell és una gran sort que Zelenski no siga la mena de líder que s’escapa amagat amb un cotxe –va dir recorrent a una de les fake news més habituals de l’espanyolisme ultra.

Puigdemont ja li va respondre, posant els punts sobre les is, però personalment encara he trobat molt més divertida la resposta del periodista eslovè Luka Lisjak. Lisjak, editorialista de Delo, el diari més important d’Eslovènia, ha reaccionat a l’astracanada dient: “Quan Borrell diu que Zelenski no és un xicot que fuig amagat amb un cotxe –fent una pausa dramàtica– al·ludeix a una història apòcrifa sobre el trasllat de Puigdemont a Brussel·les, l’octubre del 2017. Però, sense voler, això implica que Catalunya, també, és un territori sota ocupació estrangera.”

La lògica de la resposta del periodista eslovè és implacable, com ho és també la que expressa el president Puigdemont quan es demana en veu alta si Josep Borrell volia sang als carrers de Catalunya i si el seu comentari d’ara significa que Barcelona ha de ser Kíev, per a fer-se respectar a Brussel·les. La pregunta és retòrica i viciada, com és natural, per la polèmica del moment. Però, dit això, la resposta no és tan evident com podria semblar. I Borrell sembla que encara no ho sap.

I no ho és perquè, de fet, n’hi ha dues, de respostes europees, contradictòries fins i tot, però que cada vegada s’acosten més. La primera, la més simple i visible, diu que sí, que els polítics europeus només reaccionen quan hi ha un bany de sang i que són completament insensibles a qualsevol problema polític si no va acompanyat de violència. Això ja ho sabíem i no ens ha d’estranyar en excés. Ho vam veure amb molta claredat el Primer d’Octubre.

Però hi ha una segona resposta, que és que, si bé és cert que la Unió Europea encara actua prou irresponsablement en termes polítics, alhora ja no es pot negligir sense cometre un greu error d’apreciació que la legalitat europea, amb aquells qui som europeus, no es deixa arrossegar per aquesta lògica tan antiquada. I per això fan tanta nosa un estat i un nacionalisme espanyols que bufen com bous cada vegada que perden un conflicte jurídic a Europa a mans de l’independentisme català. Que és sempre. No una vegada ni dues: sempre.

I, evidentment, com que passa això –com que també hi ha aquesta segona resposta europea que ell no té més remei que acatar–, el senyor Borrell ha d’aguantar mossegant-se els llavis la presència al Parlament Europeu dels exiliats catalans i els dards que constantment li claven a la seua fina pell. Dards que, molt segurament, expliquen a partir d’una psicologia gairebé elemental l’estúpida i insensata –molt insensata per al càrrec que ostenta– incontinència del tal Josep Borrell.

PS1. La Pissarreta d’avui repassa el paper de Bielorússia que ahir va canviar la constitució per a permetre la presència de l’armament nuclear rus al seu territori.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
28.02.2022  ·  22:12

Borrell sembla un exemplar de manual del polític que s’envia a la Unió Europea. Quan algú és tan inútil que fa nosa a tot arreu, tots els països europeus l’envien allà. Per això d’allà mai torna ningú. El problema és que ell te el vici de parlar massa i sempre a destemps. I ni ell ni la pròpia UE s’ho poden permetre, ara mateix. Ursula von der Leyden en seria un altre exemple, d’aquesta mena de polítics.

Rabha Hmmane
Rabha Hmmane
28.02.2022  ·  22:18

El Conseller d’Economia, Jaume Giró, que ha reclamat la dimissió del polític lleidatà, ha replicat que “qui sí va amagar” van ser els dos col·laboradors de Borrell a Hisenda que van cometre un delicte fiscal per valor de 270 milions o el mateix Borrell a qui el CNMV va obligar a pagar 30.000 euros per vendre accions d’Abengoa.

Ramon Batlle
Ramon Batlle
28.02.2022  ·  22:32

Que no Partal, que la resposta del Puigdemont ha estat pàtetica, resumint va dir: jo i jo i més jo.

Comparar Zelenski i Puigdemont, clarament en Puigdemont en surt molt mal parat. Davant de la valentia de Zelenski de no abandonar el seu poble i la de Puigdemont que va arribar a fer petons a una bandera espanyola quan li va exigir un espontani fa passar molta vergonya.

Dubto moltíssim que si hi ha noves eleccions europees, en Puigdemont i companyia aconsegueixin el mateix resultat electoral, perquè el paperot que fa JxCat abraçant l’autonimisme, i que ell ha deixat fer, li passarà una bona factura.

Josep Maria Boixareu
Josep Maria Boixareu
28.02.2022  ·  22:37

Borrell, tant mal parit com sempre

Pere-Andreu Ubach
Pere-Andreu Ubach
28.02.2022  ·  22:40

Benvolgut Vicent:

Tot i compartir el seu editorial d’avui (així com també el d’ahir i pel qual he llegit uns quants comentaris elevats de to), trobo que el seu editorial d’avui és bastant insubstancial. S’agraeix la referència a la reacció del periodista Luka Lisjak, però coincidirà amb mi que això no mereixeria gaire més que una ressenya al diari. Penso que posar-hi el pes de l’Editorial és un xic exagerat.

Tot i així, puc entendre que amb la situació bèl·lica a Ucraïna, l’avidesa per informar-nos de tot el que està succeïnt molt ràpidament en matèria de pocs dies i la preparació de la “Pissarreta”; amb prou feines li hagi quedat temps. Ho entenc.

Però penso que hi ha un tema que també ha ocorregut els darrers dies que sí és mereixedor d’un editorial. No sé si ja ho ha tractat en el passat. Es tracta de la decisió dels estats europeus de censurar els mitjans de propaganda russos. És possible que encara no s’hagi format una opinió concloent, però coincidirà amb mi que això és un pas que va molt més enllà de la decisió que varen prendre en el seu moment Twitter i Facebook de suspendre els comptes de Donald Trump, o les demandes que fan alguns músics de que Spotify cancel·li determinats comptes.

Xavier Vila
Xavier Vila
28.02.2022  ·  23:12

Sr. Ramón Batlle, si vostè fa aquest comentari és gràcies a la feina que fan els exiliats, sinó fos per tots ells vostè no el podría fer perquè no hi hauria ningú de qui parlar, és el Sr. Borrell que ens barreja amb la crueltat no volguda que està patint Ucraïna amb la que el president Puigdemont va voler evitar.
Es Borrell qui ens compara.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
28.02.2022  ·  23:12

Vaig respondre-hi a tots dos amb açò, i ho estic petant:

“Gràcies Carles, em representes. Des de València amb estima. Els colpeges on més els dol: en la seua “hidalguia” i s’encullen agafant-se l’escrot. Visca la Nació Catalana sencera //*// ”

Res més a afegir-n’hi

Josep Blesa (ValènciA)

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
28.02.2022  ·  23:19

Aquest personatge (Borrell) no mereix gaires comentaris: es comenta tot sol. Els seus esteribots només palesen la desesperació a que España i els “molt espanyols” estan arribant amb Catalunya. Han vençut la guerra que varen començar ells, però no han convençut a ningú; al contrari. I les canyes s’els hi van tornant llances pesi a tenir un Govern de la Generalitat clarament “domesticat”. I segueixen tenint por: per això només saben reprimir. I el que és evident és que el president Puigdemont és el seu gran malson!, i per això Borrell el cita i ataca sense venir a tomb de res. Ànims i endavant, President!

Jaume Riu
Jaume Riu
28.02.2022  ·  23:22

FRONTERES
Les fronteres són només una excusa administrativa.
Hem vist que les fronteres no són gairebé mai definitives i el conflicte d’interessos entre Rússia i la OTAN no és un conflicte de fronteres sinó de l’imperialisme que vol prevaler entre la potencia més gran del món i el país més gran del món.
Fa pànic que les fronteres d’Ucraïna, de Bielorússia, o de la peninsula de Crimea, siguin només una excusa tràgica en aquesta competició.
No ens equivoquem.
I Borrell sense entendre res.

PERE SIO
PERE SIO
28.02.2022  ·  23:43

Les paraules de Borrell intentant comparar el President d’Ucraïna Zelenski amb Puigdemont tenen dues conclusions: primer que el PSOE, per boca de Borrell, accepta que Espanya el 2017 va declarar realment la guerra a Catalunya com Rússia amb Ucraïna; y segon, que Borrell reconeix la sobirania de Catalunya com a nació i la del seu President Puigdemont. A vegades les comparacions són perilloses,
Les declaracions de Borrell són les d’un personatge embogit i frustrat. Amb directius d’aquest penós nivell no és estrany que l’Unió Europea sigui un fracàs

Josep Jallé
Josep Jallé
28.02.2022  ·  23:58

…”psicologia gairebé elemental l’estúpida i insensata –molt insensata per al càrrec que ostenta– incontinència del tal Josep Borrell.”. Magistral, benvolgut director, amigues i amics, aquest final de comentari. Insuperable. Moltes gràcies. Salut!.

Antoni Soler
Antoni Soler
01.03.2022  ·  00:08

Molt bones i aclaridores reflexions les de la seua pissarreta ,fora de la política m’ha entristit comprovar una cosa q estic observant fa temps i es la pèrdua en valencia de l “s ” sonora del català, en sap molt greu

Albert Poblet
Albert Poblet
01.03.2022  ·  00:25

Aquest tal Borrell és el relacionat amb la corrupció d’Avengoa ? Aquell que tenia inspectors d’Hisenda més que corruptes a Barcelona quan ell dirigia l’entitat ?

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
01.03.2022  ·  00:36

Borrell i Putin podrien jugar llargues partides d’escacs. A veure si axí deixaven tranquil al món.

Jordi Ferrer
Jordi Ferrer
01.03.2022  ·  07:07

El problema de Borrell es sobretot que pel càrrec ha de defensar Ucraïna, però que en realitat secretament (o no tant) saliva i admira per la posició Russa, admira Putin en el seu autoritarisme.

Adrià Arboix
Adrià Arboix
01.03.2022  ·  07:17

Molt encertat el missatge de l’editorial d’avui.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
01.03.2022  ·  07:33

Borrell es el que es gracies ERComunisme, partit d’esquerres maduristes.putinesques, purs antidemocrates autonomistes espanyols. Junqueras, Mic dels assassins d’hipercor, ha convertit erc en un parit d’esquerres demencials. A canvi de que, junqueras de erc.bildu?

Belén Solé
Belén Solé
01.03.2022  ·  07:36

No se’n pot estar, el seu odi a la llibertat dels catalans el supera totalment i li fa dir bajanades com aquesta.

Albert Miret
Albert Miret
01.03.2022  ·  07:56

Deixar anar un gamberret així entremig d’un conflicte que fàcilment pot portar a una guerra mundial, dona també una idea bastant clara de qui està conduint la Unió Europea. En Borrell va ser pràcticament expulsat de la política espanyola per haver venut delictivament accions d’una empresa que estava a punt d’entrar a Borsa utilitzant el seu càrrec polític per aconseguir-les i poder-les vendre-abans d’hora. És un delinqüent clàssic d’aquells que “estan en política para forrarse”, i la Unió Europea, demostrant la seva incapacitat i greument pressionada per ehhhhpaña, va i el posa de ministre d’exteriors de tota la Unió Europea sense tenir en compte ni la més sonada de la seves històries criminals. Ara, quan hauria de mostrar-se prudentíssim en el conflicte on l’han fotut a fer d’àrbitre, va i se’ns torna encara més estúpid, quan a tothom li semblava impossible. Estem governats per quatre desesperats que amb prou feina arriben a nivell d’analfabets funcionals.

Pep Agulló
Pep Agulló
01.03.2022  ·  08:26

L’ACOMPLEXAT NACIONALISTA BORRELL

Els mentiders se’ls caça al vol. Com diu Cardús, la retòrica, en aquest cas, sarcàstica per desqualificar un polític no té altre fonament que l’arrogància moral. Pobre mortal.

Pep Vinyals
Pep Vinyals
01.03.2022  ·  08:35

La xarlotada de Borrell no mereix ni dues línies de comentari, es comenta sola. El que sl que m’agradaria veure és una anàlisi acurada sobre la responsabilitat de l’OTAN en la crisi actual. No oblidem que no fa tants anys que Javier Solana, secretari general d’aquest organisme militar ordenava un bombardeig “preventiu” contra Belgrad, capital d’un país fora de l’organització, actuant com a bel.ligerant en un conflicte extern.
I, donada la situació, Stoltemberg podria fer el mateix davant una eventual ocupació d’Ucraïna per part de Rússia….Déu n’hi do !!

Lluís Paloma
Lluís Paloma
01.03.2022  ·  08:43

Com li he llegit a algú a Twitter, el tal Josep Borrell (un català amb autoodi) és Ministre d’Exteriors de la UE, i de sobte som a punt d’entrar a la III Guerra Mundial. Les casualitats no existeixen.
I, sí, aniria fent falta un article sobre la disbauxa de l’administració Von Der Leyen, i per què el procés d’elecció de la cúpula de la UE és tan restringit i opac: se suposa que si la UE és tan democràtica, aquests càrrecs els hauríem de votar tots els ciutadans de la UE, i no unes poques persones en uns pocs despatxos a Brusel·les. Llavors passen coses com aquesta colla d’inútils.

Victor Serra
Victor Serra
01.03.2022  ·  08:50

Borrell encara no ha entès que Puigdemont no va fugir . Simplement no es va deixar agafar i continua la lluita per altres mitjans . Bé que se’l troba cada dia al Parlament Europeu. Bé que veurà els efectes de les sentències europees sobre la seva Espanya. Només un neci que no enten res pot riure-se’n.

Antoni Mirabent
Antoni Mirabent
01.03.2022  ·  09:04

Deu coure molt, al tal Borrell, tot el que els exiliats fan per la causa catalana perquè compari el president Puigdemont amb el d’un estat sobirà i amb exèrcit.

Carles Blas
Carles Blas
01.03.2022  ·  09:05

D’acord amb Pere-Andreu Ubach.

La primera baixa d’una guerra sempre és la veritat. Anem cap a una dictadura mundial. Les “democràcies” europees són cada cop més només un simulacre.

Al Reino d’Espanya ja ho van fer amb el Pais Basc, convencent a tothom que per lluitar amb ETA valia tot: la tortura, la calç, el lawfare,… Reduir la demòcracia a una caricatura no era un problema, molts demócrates convençuts varem picar (jo m’incloc).

No hi ha res com un boig amb armes nuclears per convencer la gent que amb una dictadura es viu millor (o més segur sempre que no duguis la contrària).

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
01.03.2022  ·  09:38

La dura crítica al MHP Carles Puigdemont feta pel Sr. Batlle la vull entendre com la d’un independentista que esperava més del govern de la Generalitat a l’octubre de 2017.
Perquè és podria entendre també com una maniobra per a desacreditar-lo, a ell i a tot l’exili, just els que han fet més feina per l’independentisme i pel reconeixement internacional de Catalunya, negant-los el vot futur per a afavorir així el botiflerisme de la ER de Junqueras.
Seré ben pensat.

Jo també sóc dels que creu que la independència s’hauria d’haver declarat i mantingut el 3-O o el 10-O.
Però, i hi ha un però, possiblement el president Zelensky no té, com tenia el President Puigdemont, el 50% del seu govern posant pals a les rodes com va fer la ER de Junqueras.
ER que després ens venia l’abraçar l’espanyolisme, diluint l’independentisme, amb la cantarella s’eixamplar la base per així justificar el dividir JuntsxSi.

Perquè la realitat actual és que al nostre parlament no tenim un 52% de parlamentaris independentistes, tenim potser un 30%, perquè tots aquells independentistes de bona fe que varen votar ER al 14-F del 2021 van donar realment el seu vot a l’autonomisme d’ER, d’en Pere Aragonès.
Espero que aquests votants rectifiquin a les properes eleccions.
Unes properes eleccions on ens podrem desfer també dels botiflers del PdCat que avui dia estan de prestat al Congrés espanyol, perquè per si sols, sense haver-se amagat al carro de JxCat, no hi serien, com no hi són ja al Parlament català.

No Sr. Batlle, el MHP Carles Puigdemont, i els altres exiliats, com per exemple la Clara Ponsati, són el millor actiu internacional de Catalunya, i espero que si no poden tornar encara a una Catalunya independent, renovin mandat encara amb més força escombrant als seguidors de la ER de Junqueras.

Carles Farre
Carles Farre
01.03.2022  ·  09:39

Borrell va per secretari general de la OTAN, com en el seu temps Javier Solana, encara que aquest últim diria que era un xic mes intel·ligent, i menys boca moll.
Fa feredat veure amb quina facilitat poden arribar personatges com el Borrell, a càrrecs importants, la gent a votar com estúpids, partits polítics, ja sia en eleccions autonòmiques, estatals, o europees, que després ells s’ho manegen com volen, per això no en volen sentir ni a parlar de llistes obertes i demo directa.
I en quan al conflicte entre russos i ucranians, es presenta com si fos una dèria personal de’n Putin, i està molt lluny d’això, i els mandataris d’occident ho saben prou be, el que potser no van saber copsar prou be, es la personalitat d’un home com el dirigent rus, que te poc en comú amb els seus predecessor, el bonàs del Gorbatxov, i el semi etílic Ielstin. El seguidisme de la UE envers els EUA, ens pot portar als ciutadans de la UE, a una guerra amb Rússia que cap de nosaltres desitja , i a ben segur tampoc cap ciutadà rus

Gerard Palacín
Gerard Palacín
01.03.2022  ·  09:46

Benvolgut Partal, no és incontinència, és pura estupides. A casa, que no som analistes, ja vam detectar les interpretacions del periodista eslovè, però fins i tot vam anar més lluny. Si Catalunya és Ucraïna, qui és el personatge de Putin? Son molts els candidats. Si ens cenyim a l’actualitat, és evident que és Pedro Sánchez, que també es força carallot, però hi ha altres candidats, entre ells els desmanegats del PP i altres, com la bleda de la ministra de la guerra, que cada vegada que obre la boca la caga.
Això no obstant crec que hem tingut sort. Borrell no l’han deixat fer més que servir els cafès a les reunions. Fins ara no l’havíem vist ni piular ni fer declaracions. Ara l’han deixat sortir a la tele a llegir el que els altres personatges seriosos i responsables havien acordat. Que continuï en aquest paper de lector i que no vulgui introduir frases suposadament gracioses, que no ho son.
Borrell hauria pogut ser titllat d’intel·ligent en un altre context, però és evident que el seu cervell no funciona amb normalitat. Hi ha alguna cosa que fa que constantment desbarri i digui bestieses. Ho hauríem celebrat amb alegria si no fos perquè la guerra a Ucraïna és una cosa molt seria i trista i Borrell no se’n ha assabentat encara.

Agustí Delgado
Agustí Delgado
01.03.2022  ·  09:53

La Comissió europea comença a reconèixer l’ocupació de Catalunya. L’alt representant Josep Borrell compara Ucraïna amb Catalunya i Rússia amb Espanya.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
01.03.2022  ·  10:24

Borrel te la boca massa grossai la llengua molt massa llarga. La ràbia que té a les victories judicials independentistes li fa puja la pressió arterial, ja que son unes afirmacions fora de context ell mateix és retrata

Alberto Giménez
Alberto Giménez
01.03.2022  ·  11:14

Senyor Partal, la comparació del cap de la diplomàcia europea és errònia perquè Puigdemont no hauria de en cap cas comparar-se amb Zelenski sinó amb els líders de les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk, o els de Crimea que van organitzar els referèndums igual que es va fer el 1-O a Catalunya.
És increïble que vostè com a director de Vilaweb no ho adverteixi, encara que és perfectament compatible amb la seva editorial d’ahir, en què es va alinear amb les posicions de la Unió Europea i per tant les del seu Cap de Relacions Exteriors senyor Borrell.
Europa no reacciona sempre quan hi ha un bany de sang senyor Partal, no ho ha fet a Síria ni tampoc a l’est d’Ucraïna on els habitants de Donetsk i Luganks fa 8 anys que suporten bombardejos i atacs incessants amb 14.000 morts. I no ha mogut un dit pels refugiats que han fugit de guerres i/o misèria i estan a camps en condicions infrahumanes, Grècia, Turquia, amb fons europeus, i altres llocs. Però ara rebrà tots els ucraïnesos que vulguin venir.
El dret internacional reconeix el dret a la defensa i protegir qui fa temps que està sotmès a atacs podria considerar-se legítim. Segur que s’esgrimiria si Rússia col·loqués els seus míssils a Nicaragua per exemple. Però no reconeix el dret a enviar armes a una part contendent atiant la conflagració i potser la generalització de la guerra. Tampoc reconeix el dret a imposar sancions unilaterals menyspreant l’ONU i altres organismes internacionals.
Les declaracions d’un ministre francès que avui mateix publica un mitjà català molt conegut són estremidores, diu que les sancions afectaran el poble rus. Invito a llegir-les o sentir-les directament del ministre francès, perquè no ho diu en el sentit que sigui una mica lamentable.
Segons sembla, senyor Partal, vostè espera una mica de la UE, no s’hauria de fer il·lusions perquè aquest conflicte, que no ha començat ara el febrer del 2022 sinó molt abans, té una finalitat que ja està aconseguida, tal és l’objectiu dels EUA de mantenir a la UE sota el seu domini, evitant que estableixi relacions economicocomercials i de bon veïnatge amb els estats de l’est. El compliment d’aquest objectiu comportarà greus problemes a Europa com ja ha reconegut la senyor Von Leyen, la veu del seu amo. I és possible que suposi el final de la UE, potser no trigant gaire. De moment els mesos de primavera i estiu que s’acosten seran un infern inflacionari de gran magnitud, que naturalment pagaran car els pobles europeus. Tot per mantenir una hegemonia i domini mundial i impedir la multilateralitat amb les possibilitats de cooperació que podria obrir.
Senyor Partal aquest editorial redunda al seu d’ahir i el cert és que aquestes idees seves no van en la direcció de donar suport al que vostè fa temps que defensa, el dret d’autodeterminació. S’hauria de replantejar la qüestió seriosament.

Josep Maria Martín
Josep Maria Martín
01.03.2022  ·  12:01

Amb la pura estupidesa de Borrell, ell tot sol, ha aconseguit mostrar al món que l’Estat espanyol s’ha comportat com Rússia respecte la nostra Nació.
Ha hagut de ser Borrell; cosa indignant donat que els independentistes A)ho hariem d’haver fet durant els últims cinc anys. B) Els exiliats han perdut quatre anys per DEMOSTRAR SOBRADAMENT que Catalunya ha estat, durant tres-cents cinquanta anys d’un colonialisme espanyol semblant al de Rússia. C) A la nostra terra també hi ha hagut guerres, bombardaments, i molts (massa) morts i víctimes d’un genocidi imperialista per part d’Espanya.

I ELS NOSTRES POLITICS NO VOLEN DENUNCIAR-HO.
No ho denuncien. Només saben dir que Espanya és un pèl repressiva actualment… obviant que l’estat espanyol ens vol fer desaparèixer com Nació i també vol fer desaparèixer la nostra cultura i llengua.

Els exiliats gairebé pensen més en la seva situació injusta que no pas amb l’alliberament total de Catalunya.
I així no avançarem mai cap a la Independència.

En els debats de Vilaweb sembla que no es pot parlar malament dels exiliats i crec que és un gran error no admetre crítiques cap a la mediocritat de l’acció dels exiliats de Waterloo i Suïssa.
Tampoc el paper del Consell per la República és gens pràctic ni alliberador.
El Consell (que accepta uns jocs olimpics espanyols i un aeroport espanyol) i la gent de Waterloo que accepten un Jordi Sànchez negant el Primer d’Octubre no em representen… ¿potser em representaran en un futur? Tinc els meus dubtes raonables.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
01.03.2022  ·  13:04

Tant els polítics catalans empresonats com els que es van exiliar, són el millor testimoni d’un país ocupat. . La més gran interpel·lació a una Espanya excloent, acomplexada, prepotent front al dèbil, o diferent, que gosa plantar-li cara.
El testimoni del Sr. Borrell no és cap pal a les rodes, sinó a la caldera d’un tren sense retorn, costera avall, vers la Independència. Gràcies!

motiu que han estat i continuen estant perseguits, el que sí demostra ben clar és que som un país ocupat. Ocupat per una Espanya acomplexada, sempre excloent, que se sent amenaçada front al diferent. Ets, Espanya,

Jordi Sanahuja
Jordi Sanahuja
01.03.2022  ·  14:15

Els defensors del dret a l’autodeterminació dels pobles ho tenim fàcil per posicionar-nos en conflictes com el d’Ucraïna. Tu mateix vares fer un editorial aclaridor en aquest sentit. Per contra, els defensors de “La Unidad de España”, quan han d’opinar sobre qualsevol cosa, tenen sempre a Catalunya com a referent únic i això els condueix a dir bestieses sense aturador. Si es mouen per les espanyes no passa res, ja que la capacitat dels nacionalistes espanyols per assimilar les seves contradiccions és infinita, però si ocupen càrrecs a Europa, com Josep Borrell, l’estupor és general. Passaria el mateix amb altre gent, tipus Esteban González Pons.
Ells son la Rússia dels fets -negar l’existència de Catalunya, dominar-la per la força, canvi de governs al seu gust, etc.; ara pot encara defensar l’integritat nacional d’Ucraïna però si en un temps esdevé una Bielorrússia, la defensarà?. El principi de “La Unidad de España” -com a màxima- coloca a la resta (drets humans, justícia, democràcia) en un lloc subaltern.
Viure en permanent contradicció porta a la bogeria, avui manifestada en Borrell.

Berta Carulla
Berta Carulla
01.03.2022  ·  15:39

No ens cal en Borrell fent la O amb un canuto per error quan volia disparar un dard al president Puigdemont, dedicar-li l’editorial és malaguanyar recursos.

Putin parlant de Catalunya:

https://twitter.com/saralidiaester/status/1498263542180589568?s=20&t=c8I2ne29vH3Y0_fV5xd-5Q

PEPE PEDREGAL
PEPE PEDREGAL
01.03.2022  ·  16:37

Potser estic errat, però crec que tot es redueix a un complexe d’inferioritat extrem. A Borrell, en el fons, li agradaria ser el MHPresident Puigdemont. Li enveja el seu carisma, el seu ascendent sobre la gent, la seva capacitat de resistència, la seva convicció, el seu compromís. En resum, el seu lideratge, la seva autoritas. No com ell, que ha de fer servir la potestas a Europa per a ser reconegut en alguna cosa. Recordar-li que va ser allunyat del nucli del PSOE emigrant-lo a Europa, rera el seu escàndol en la CNMV, on hi ha posat en pràctica el seu egocentrisme fatxenda i cregut. Em recorda clarament a Putin, semblen tots dos els xulets del gimnàs.

Josep Marrasé
Josep Marrasé
01.03.2022  ·  18:29

Ja vaig exposar la meva opinió sobre el personatge Borrell i no penso tornar-hi. El personatge no s’ho val. En canvi m’ha sorprès molt desagradablement que, fent gala de no sé quin criteri aclaridor, algun company que m’ha precedit, exhibeixi tant odi contra una persona que, com a mínim i sense cap mena de temença, ha agafat les regnes del país i ha endegat el camí de la llibertat del poble català, tot i la seva situació d’exiliat. Puigdemont és el nom que cal tenir en compte, tot i que avui tocava parlar de l’hispà-nacionalista Borrell.

Joaquim Icart
Joaquim Icart
01.03.2022  ·  19:06

M’ha agradat el vostre tractament “del tal Josep Borrell”.

Antoni Roca
Antoni Roca
01.03.2022  ·  19:51

Ni en moments tan crítics com els actuals, ni posant per davant de tot el seu càrrec polític dins la UE, és capaç de dissimular o deixar de banda (ni que sigui momentàniament) els seus sentiments contra els independistes catalans, per tal de demostrar professionalitat i per no desviar l’atenció del principal problema que és, en aquests moments, l’agressió russa a Ucraïna. L’ADN és molt potent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes