BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

La Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura commemorarà aquest dissabte a Granollers (Barcelona) el Dia internacional de les persones sordes i amb aquest motiu, ha publicat en línia de 300 nous termes del vocabulari bàsic de la llengua de signes catalana, que ja supera els 500 termes publicats.

En un comunicat aquest divendres, ha explicat que el projecte complet preveu la publicació de 1.500 termes bàsics de 26 camps temàtics, i ha incidit en els 300 recentment publicats: corresponen als camps de l’alimentació, el caràcter i estats d’ànim, la salut i el transport.

El vocabulari, que combina la cerca de lèxic amb vídeos de YouTube i permet l’accés des de dispositius mòbils, s’han creat amb l’assessorament de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (Fesoca), a més de que hagin col·laborat experts com Rosa M.Boldú, Juan Frigola i Cèsar del Valle, entre d’altres.

Des de la Direcció també han remarcat l’impuls d’una col·lecció de làmines divulgatives de llenguatge de senyals que es difondran entre entitats, professionals sanitaris i centres educatius.

Altres iniciatives de la Generalitat per promoure la llengua de signes en català és el Premi LSC de la Generalitat, que aquest any es va lliurar al juny i amb el qual es guardona a la difusió d’aquest llenguatge.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]