BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

La Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura commemorarà aquest dissabte a Granollers (Barcelona) el Dia internacional de les persones sordes i amb aquest motiu, ha publicat en línia de 300 nous termes del vocabulari bàsic de la llengua de signes catalana, que ja supera els 500 termes publicats.

En un comunicat aquest divendres, ha explicat que el projecte complet preveu la publicació de 1.500 termes bàsics de 26 camps temàtics, i ha incidit en els 300 recentment publicats: corresponen als camps de l’alimentació, el caràcter i estats d’ànim, la salut i el transport.

El vocabulari, que combina la cerca de lèxic amb vídeos de YouTube i permet l’accés des de dispositius mòbils, s’han creat amb l’assessorament de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (Fesoca), a més de que hagin col·laborat experts com Rosa M.Boldú, Juan Frigola i Cèsar del Valle, entre d’altres.

Des de la Direcció també han remarcat l’impuls d’una col·lecció de làmines divulgatives de llenguatge de senyals que es difondran entre entitats, professionals sanitaris i centres educatius.

Altres iniciatives de la Generalitat per promoure la llengua de signes en català és el Premi LSC de la Generalitat, que aquest any es va lliurar al juny i amb el qual es guardona a la difusió d’aquest llenguatge.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb