La sala del departament de ciències polítiques de la Universitat de Copenhaguen on aquesta tarda s’ha fet l’acte ‘Catalunya i Europa, a la cruïlla per la democràcia?’ amb la presència de Carles Puigdemont ha quedat ben petita per a veure i escoltar el president de la Generalitat. La professora Marlene Wind ha dit, al començament de la seva intervenció, que ja li agradaria de tenir tants estudiants a les seves classes, i es felicitava perquè aquest debat els hagués generat tant d’interès.

La professora Wind ha fet una intervenció molt dura contra Puigdemont, criticant-li que hagués comparat la situació de Polònia i d’Hongria –on la UE ha actuat amb duresa– amb la d’Espanya. Deia la professora que a Espanya hi ha un estat de dret i una constitució que es respecten. Puigdemont s’ha ficat els estudiants a la butxaca de seguida, quan a la rèplica ha recordat que la professora havia apuntat que no era pas una experta coneixedora de la política interna espanyola.

Abans, la majoria dels assistents ja havien demostrat el reconeixement a Puigdemont amb aquest fort aplaudiment:

Molts havien quedat fora de la sala:

Molts estudiants no han pogut entrar a l’auditori. Fotografia: Andreu Barnils.

Aquest estudiant deia a Andreu Barnils, enviat especial de VilaWeb a Copenhaguen: ‘Entenc d’on ve des d’un punt de vista històric però no sóc qui ha de jutjar si està bé o no.’

Aquest altre explicava: ‘Vinc d’una altra part de Dinamarca perquè vaig veure a les notícies que Carles Puigdemont parlaria aquí i volia venir i escoltar què havia de dir. I ha dit que trobava molt interessant el vessant democràtic del procés català i l’envit constitucional que presenta.’

I aquesta altra estudiant diu que havia viscut a Barcelona durant catorze anys i que és ‘una gran fan de Puigdemont’. I afegeix: ‘Volia venir per veure si apareixia avui. Sempre he estat en un punt neutral sobre el tema, perquè la meva família és d’aquí i majoritàriament és contrària al procés. I els meus amics de Catalunya sempre hi han estat favorables. Tinc totes dues perspectives, però des dels fets de l’1-O he tingut una opinió molt ferma sobre aquest tema.’

I la sortida també ha estat multitudinària:

I uns altres estudiants han fet aquestes valoracions després de l’acte:

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb