L’actual presidenta del Partit Popular valencià, Isabel Bonig, diu que la sentència del cas Gürtel demostra que en el PP ‘qui la fa la paga’ i sosté que tot allò que fa referència a les relacions corruptes entre la formació conservadora a València i l’entramat pertany al passat. No obstant això, la sentència del jutjat central penal de l’Audiència espanyola també afecta la carrera política de Bonig, perquè considera provat que un dels actes electorals que li van servir per a arribar a la batllia del municipi de la Vall d’Uixó el 2007 va ser finançat amb diner negre.

En la sentència, el jutge detalla els actes organitzats al Partit Popular per Orange Market, la marca valenciana de la Gürtel, amb motiu de les eleccions municipals del 2007 i diu: ‘No van ser objecte de facturació, comptabilització i declaració tributària.’ Entre aquests actes, n’esmenta un a la Vall d’Uixó el 24 de maig de 2007, pagat amb 1.312,50 euros en negre. Poc després, el juny d’aquell any, Isabel Bonig va guanyar les eleccions i fou elegida batllessa de la població. Un cop sabuda la informació, les formacions d’esquerres han demanat la dimissió de Bonig.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb