La CUP no serà a l’acte de demà a Perpinyà organitzat pel Consell per la República perquè hi veu ‘certs partidismes’, segons que han dit fonts del partit. En aquest sentit, ha recordat que no formen part del Consell per la República, però diu que ‘celebra’ que el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí pugui tornar als Països Catalans i ha expressat ‘tot el suport antirepressiu a les persones exiliades’.

‘Entenem que la lluita antirepressiva ha de ser un dels eixos vertebradors del nou cicle polític, però aquesta estratègia ha d’estar desvinculada de certs partidismes que s’entreveuen en el desenvolupament d’aquest acte’, conclou la CUP.

Qui sí que forma part del Consell per la República i ha fet una crida a participar en l’acte és Poble Lliure. La formació de l’Esquerra independentista es va adherir al Consell per la República ara fa un any i des de llavors el seu portaveu nacional, Guillem Fuster, forma part del govern de la institució.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb