La bomba Pegasus, al cor mateix del CNI

  • Alguns caps hauran de començar a rodar ben aviat, en vista que Sánchez s'ha ficat ell tot sol en la cova amb el seu sobtat canvi de guió

Vicent Partal
02.05.2022 - 21:40
Actualització: 03.05.2022 - 07:54
VilaWeb
El ministre de la Presidència espanyol, Félix Bolaños, explicant ahir les infeccions per Pegasus (fotografia: Sergio Pérez).

Tomb de guió espectacular ahir, amb l’anunci del govern espanyol que Pedro Sánchez i Margarita Robles, justament els Mister X del Catalangate, també havien estat espiats amb Pegasus, segons que sembla que va descobrir una investigació del Centre Criptològic espanyol.

La credibilitat de l’anunci és més que dubtosa, no tan sols per raons d’oportunitat política, sinó també per motius tècnics evidents. Fins ara el centre aquest no havia descobert cap infecció amb Pegasus i és ben sabut que aquestes deteccions no són gens simples i normalment demanen processos que duren mesos, si no anys. De manera que, tal com, irònicament, va dir ahir l’investigador principal de Citizen Lab, John Scott-Railton, aquesta és una d’aquelles notícies que arriben en “un moment remarcable”.

Per a traure l’aigua clara de tot plegat, bàsicament caldrà seguir el rastre dels diners gastats en aquesta costosíssima operació. Mentrestant, ja han passat unes quantes coses interessants, que indiquen que l’afer és molt més gros i provoca molta més histèria i molts més maldecaps a Madrid que ells mateixos no volien reconèixer en un primer moment.

I el cas és que el CNI s’ha posat clarament en el punt de mira de tothom. Primer, per haver espiat els catalans, però ara també per no haver impedit que, qui siga, espie les màximes autoritats espanyoles.

Perquè ara imaginem-nos que de debò fóssem davant de dues operacions diferents. Podria passar que, per una banda, el govern espanyol espiàs l’independentisme i per una altra fos espiat, al mateix moment, pel Marroc, posem per cas –recordem que el Marroc ja va espiar Macron amb el Pegasus. Si això es confirmàs, quin descrèdit i quina infàmia tan gran de Sánchez, anant a Rabat a vendre els saharians, agenollant-se davant la mateixa gent que l’espiava. I quin ridícul, la cap de l’exèrcit, que s’ha passat dies dient bajanades sobre el Pegasus per a trobar-se finalment que ella mateixa ha estat espiada. Si el Marroc, com insinuen els espanyols, té aquesta enorme capacitat militar, potser que es rendesquen abans de començar cap guerra i els tornen ara mateix no tan sols Ceuta i Melilla, sinó Granada i tot.

O imaginem-nos –que és una altra possibilitat– que el mateix deep state, descontrolat i envalentit per l’aporellos del Borbó, actuàs en defensa de la seua pàtria contra el govern elegit. En una maniobra que només es podria considerar com un colp d’estat. Aleshores, quina imatge de república bananera donaria Espanya davant els seus socis europeus, quin perill real d’involució hi hauria, quanta raó que tindríem els catalans per a declarar-nos independents i quin conflicte més gros que tindria parat Madrid. I que difícil que seria per a Espanya trobar una eixida a una situació com aquesta i alhora mantenir això que en diuen l’ordre constitucional.

Perquè una conspiració hostil d’aquest nivell seria la prova definitiva que no es pot continuar així i requeriria per força haver d’atacar les clavegueres del règim per a desmuntar-ne les poderoses estructures, just en un moment en què Catalunya tan sols necessita una forta inestabilitat a Espanya per a agafar les maletes d’una bursada i fugir de pressa i corrents.

De manera que alguns caps hauran de començar a rodar ben aviat, molt aviat, en vista que Sánchez s’ha ficat ell tot sol en la cova amb el seu sobtat i remarcablement oportú canvi de guió. I que es preparen els encarregats de tallar-los, perquè, sabent quin peu calcen a les clavegueres espanyoles, la guerra allà dins, al cor mateix de l’estat, i la venjança contra el poder polític seran èpiques i l’afebliran a uns extrems impensables, potser en molt poc temps.

Hi ha dos detalls finals que no em resistesc a guardar-me al pap. El primer és que el Centre Criptològic espanyol depèn del CNI, cosa que no em sembla ni anecdòtica ni secundària. I el segon és que, just fa dues setmanes, dos mil militars de trenta-dos estats van participar en un exercici de ciberdefensa de l’OTAN que porta per nom Locked Shields. Va guanyar Finlàndia, seguida d’un equip conjunt de Polònia i Lituània, i Estònia fou tercera. I Espanya va quedar en l’última posició. L’última de totes. Hi participava amb un equip de seixanta persones, moltes provinents del Centre Criptològic espanyol. Curiós, si més no, que aquesta mateixa gent després trobe una infecció de Pegasus només en un cap de setmana…

PS. Aquesta vesprada presentaré “Fronteres” a Olot. A les set a l’Orfeó Popular. Si voleu, ens trobarem allí. La setmana vinent dimarts a la Llibreria Ona de Barcelona, dimecres a Perpinyà i dijous a Sant Cugat.

 

És gràcies als qui ja ens ajudeu que podem continuar creixent, com ho hem fet amb la nova maqueta i amb el nou concepte del diari. Imagineu-vos, doncs, què podríem arribar a fer amb el doble de subscriptors que tenim ara!  Si ho voleu, i podeu, us demanem que us feu subscriptors de VilaWeb.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Jaume Bonet
Jaume Bonet
02.05.2022  ·  22:31

#nocola … fiar-se de res del que diguin els mentiders de l’estat anticatalà demostra un grau d’incultura política (o d’estupidesa) tan alt que no crec que correspongui a cap dirigent independentista …si qualcú ha fet com si s’ho cregués “per tàctica”, ho hauria d’explicar …

Ramon Ausió
Ramon Ausió
02.05.2022  ·  22:33

Tractant-se d’aquesta gent el primer que s’imposa és posar-ho tot en dubte.
Però podria passar tot això que dius, o fins i tot que hi estigui implicat felip 6é, en una maniobra per que finalment s’imposi el govern frankestein que deia Rubalcava, és a dir, fer caure el govern més progressista de tots els temps i posar-ne un altre que sigui més del gust de tota la caverna, psoe, pp, casa reial…

Jesus Pérez
Jesus Pérez
02.05.2022  ·  22:37

Excel.lent article Vicent
Com sempre poses llum a detalls que molt ni hi pensariem
I enhorabona pel nou format, molt més modern i clar

Jaume Riu
Jaume Riu
02.05.2022  ·  22:48

ARGUMENTS POSITIUS
El polític i jurista eivissenc Josep Costa, diu que la part més positiva de l’escandol de Pegasus és confirmar que abans de l’1-O de 2017, l’Estat ja el feia servir i, malgrat tot, no varen trobar ni una sola urna.
Avui, amb la notícia de l’espionatge a Margarita Robles i a Pedro Sanchez, tenim encara més arguments positius:
1. El programa Pegasus només el poden adquirir els Estats
2. L’Estat interessat en espiar Margarita Robles i Pedro Sanchez estaria fent un acte contrari als principis democràtics de l’estat de dret, com van dir ells mateixos la setmana passada, i necessàriament ha de ser:
a) El propi regne d’Espanya?
b) Un altre Estat d’Europa?
c) Un Estat d’Àssia, d’Amèrica, d’Àfrica?…
d) L’Estat que necessita espiar Pedro Sanchez i Margarita Robles, és el mateix Estat que necessita espiar, per exemple, Marcela Topor?
“La revolució és a la pregunta, i no a la resposta” (Doris Lessing, Premi Nobel de Literatura 2007)
Amb les preguntes que ens fem avui, els fonaments del regne d’Espanya tremolen com no havia vist mai.

Berta Carulla
Berta Carulla
02.05.2022  ·  22:52

L’independentisme de base ha de créixer, però en nombre no és la prioritat, ha de créixer en qualitat i maduresa. El president Puigdemont -el president de Catalunya destituït il·legítimament pel 155- ha fet una piulada solidaritzant-se amb el president espanyol i molt independentisme (justament amb el sentit d’estat de la mida d’una puça en edat de creixement) li ha fet retrets per fer-ho, amb més o menys virulència. Potser haurien preferit que igual que fan els espanyols menystingués i celebrés una vilesa com és envair intimitats, allò de més sagrat de les persones. Potser haurien preferit que, sense proves al moment de fer-ho, el president hagués dubtat del missatge o negat la veracitat de la informació, per altra banda, molt sospitosa i a ningú se li escapa.

Però el president ha aprofitat, una, per a fer el que els espanyols no han fet amb nosaltres, ni mai fan. Mostrant la noblesa que no mereixen ni aprecien perquè tenen cartó pedra en el lloc on de natural s’hi té l’ànima, i, dues, aprofitar per a posar el dit en l’esquerda a la qual es refereix el nostre director en la segona part del seu escrit. Perquè si una cosa bona tenen els espanyols és sentit d’estat (el mal és que és el SEU estat i va en contra nostra), la intuïció del qual els fa aprofundir en la nostra divisió sempre que poden i ho viuen com una prioritat, de natural, perquè és un dels garants de la seva victòria sense haver d’arriscar gens: la nostra divisió. El president Puigdemont avui ha aprofitat l’oportunitat de regar la llavor de la seva divisió, cosa que hauríem de fer l’independentisme sempre, prioritàriament i, sobretot, abans que exhibir com autèntics pàrvuls la desconfiança espontània per tot i en tot davant del nostre president. La divisió dels espanyols resulta que també podria significar una garantia per a nosaltres, de les úniques i no anem sobrats, si no fos que ens perdem en les emocionalitats de l’oh-ens-han-enganyat, oh-guaita-com-cauen-de-preus-a-la-galleda..

Mirem espanya per a somicar i flagel·lar-nos i en canvi quan hauríem de fixar-hi els ulls per clavar-li l’estaca fins a ben al fons, som atacant els nostres, perquè és clar és menys compromès i és de franc..i nosaltres som taaaan sabis, des del sofà es veu tot taaaan clar…

Xavier Clèries
Xavier Clèries
02.05.2022  ·  23:02

I aquí, qui tenim per aprofitar l’ocasió?

Joan Andreu Juan
Joan Andreu Juan
02.05.2022  ·  23:07

Sembla un “embolica que fa fort” que supòs que pretén desviar l’atenció, però desconec com pot acabar la cosa.
Em sembla raro raro…

Nina Santiago
Nina Santiago
02.05.2022  ·  23:18

Tinc els meus dubtes, no m’ho crec.
Dient que els han espiat a ells dilueixen el catalangate.
No són de fiar, són mentiders i traïdors vers Catalunya.

Josep Maria Sans
Josep Maria Sans
02.05.2022  ·  23:22

Quin muntatge!
Comparteixo el contingut de l’article i només canviaria “República bananera”per “Monarquia bananera”.
Salut

Agustí Ferrer
Agustí Ferrer
02.05.2022  ·  23:22

Bona nit,
És la primera vegada que escric aquí, així que miraré de ser breu.
És més que probable que tot això sigui una mentida del govern espanyol per eximir-se de culpes, de totes maneres encara seria molt greu. L’espionatge ha sigut massiu, tots els que hem estat dins d’aquesta lluita ho sabem, i els que no ho saben, millor que no hi siguin perquè no estan preparats.
Desgraciadament res d’això servirà per tirar endavant. El que semblaria lògic per a que la gent sortís al carrer en demandà d’un Estat democràtic, no passarà. No sé si és per culpa d’aquesta covardia política que contagia la resta de societat, o és perquè aquesta societat en si, és covarda, i no vol posar en perill el seu petit estatus de benestar.
Està molt clar que avançà cap a un estat propi i avançat, d’entrada implicà patiment i baixés doloroses, i en això no estem disposats, així que seguin la tradició d’aquests últims 300 anys, continuarem buscant excuses fins la nostra extinció.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
02.05.2022  ·  23:24

Bé, seiem , i crispetes, que això promet un bon espectacle!
Però de fet cap sorpresa: tard o d’hora havia de passar perquè és el més lògic. És el que té la mentida sistèmica: que acaba destruirnt el propi sistema! Massa mentides, massa relats imaginatius i falsos: això perjudica severamnet els cervells humans i també els artificials. No es pot anar tant tossudament contra la lògica i la veritat, perquè això només pot tenir un mal final més d’hora que tard. L’estat España acabarà com un manicomi, si és que no ho és ja! Tots espiant a tots i clavamt-se punyalades per a poder sobreviure. I mentre, algun ingenu més o menys interessat, volguent salvar aquest enorme desgavell que és ara mateix España….
El més divertit és que segurament Sánchez i Robles és molt possible que siguin espiats pel propi estat, però no s’els creurà ningú!
Afanyemnos a marxar d’aquest desori! Perqué la solució que poden trovar, ves per on, serà una dictadura més o menys declarada. És urgent: MARXEM JA!!!

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
02.05.2022  ·  23:33

Bé, ara que tenim l’equip d’españa sense porter i la porteria buida, hi tenim algú que llance el penal i faça gol, i acabem aquest partit infernal que lliurem des de 1707 ençà.

L’acabem d’una vegada ja, o què?

315 anys, ja en són prou o els farem una pròrroga encara, xiquets?

Josep Blesa (València)

Josep Usó
Josep Usó
02.05.2022  ·  23:33

Canviar de guió al mig de la investigació sol ser equivalent, a les novel·les policíaques, a reconèixer la pròpia culpabilitat. En tot cas, qualsevol de les possibilitats els deixa en una posició més que ridícula i patètica. I, tal com ja va dir Gonzalo Boye fa un parell de dies, “això només acaba de començar”. Sembla que ens podem permetre contemplar l’espectacle. El “aporellos” canviant d’objectiu. Potser “aportodos” o “salvesequienpueda”?

Jaume BERNIS
Jaume BERNIS
02.05.2022  ·  23:45

Els hi està petant la bomba a la cara. Lo d’Alcanar serà de broma (amb tot el respecte i ràbia pels que varen morir o ser ferits a les Rambles). Quans milions hauran pagat a NSO per poguer “acompanyar” les víctimes del #CatalanGate? Democracia per sota de 0. Fugim. #Independencia

Melitó Camprubí
Melitó Camprubí
02.05.2022  ·  23:52

Digueu-me encantat però jo això del Pegasus no ho acabo d’entendre. Qui fa anar el programa? Qui tracta la informació? Què és el que “venen” realment els israelians: software, hardware, terminals connectats, informes?
Una pissarreta sobre qui fa què no aniria gens malament.

Joan Maria Camprodon
Joan Maria Camprodon
02.05.2022  ·  23:55

Si Espanya fos una república bananera com diu el senyor Partal, com a mínim seria una república…

Francisco Sánchez
Francisco Sánchez
03.05.2022  ·  00:38

Sra. Berta Carulla: teniu tota la raó! Ara és l’hora d’empènyer tots plegats fins fer-los fóra, de deslliurar-nos dels colonialistes monolingües invasors, de recuperar la dignitat de la maltractada llengua catalana. Però si ens esbatussem entre nosaltres no ens restaran forces per combatre contra els ocupants, ni per la nostra llengua nacional. Som-hi tots!! Ja tindrem temps per discutir-nos sobre l’estructura fina de la nostra República quan serem indepenfents.

joan rovira
joan rovira
03.05.2022  ·  06:52

No hem d’oblidar que mentida i traïció fa temps que niuen a casa nostra i que, si no estem atents, unes tapen a les altres.

Les mentides, en tant que són més evidents i freqüents, es detecten amb més facilitat; també, són menys indolores que les traïcions.

Per això, es posa més atenció a posar en evidència les mentides dels altres que a fer autocrítica sobre les traïcions promogudes per gent propera.

Aprofundint d’aquesta manera en la manca de perspectiva personal que afavoreix l’acumulació de residus innecessaris que s’apilen impedint una bona digestió.

Tal com, al meu entendre i d’altres, s’està produint per part de les elits politicomediàtiques encarregades de digerir tant les mentides foranes com les traïcions autòctones.

Fent-nos d’aquesta manera doblement dependent, dels de fora i dels de dintre, per no saber metabolitzar les toxines amb les preposicions adequades al procés de descolonització on som.

Salvador Molins
Salvador Molins
03.05.2022  ·  07:16

60 rucs criptològics espanyols:

L’Espionatge dels incompetents.

A la merda els espies “españoles todos” com deia el “Franquito” fins ben aprop de morir, quan ja no s’aguantava ni els pets.

De totes maneres, no n’hi ha prou de tenir el millor programa d’espionatge de tot el món, ni de gastar-se una millorada per anar en contra dels catalans, que ells, els espiadors s’entesten en dir que som ciutadans seus “por deecho de conquista”, els caldria tenir una mica de cervell i no ser tant incompetents. Tot aquest pilot de gent espiada i de despeses inútils no els ha servit de res, no han descobert cap secret que no se sabés.

No cal fer tantes indagacions, només una trucada, per exemple, a l’anterior MHP Quim Torra, el 131è President de la Generalitat de Catalunya, i els ho hauria explicat tot:

“El futur de la nació catalana és una qüestió que pertany exclusivament a la sobirania del poble català. La causa justa de la seva llibertat és la mateixa que ha portat els darrers segles a la majoria d’independències que avui el món reconeix.”

131 o 132 presidents, els catalans, i 6 o 7 presidents els espies espanyols, … no els fa vergonya ser tan poca cosa i no tenir cap valor!

Jo, si fos dels jueus, em preocuparia perquè els espanyols i la seva merda d’estat han demostrat que aquest programari no és segur. Hauran d’abaixar-ne el preu. Tots ells, proveïdor i usuari, es descobreix per culpa del “Catalangate” que són una colla d’incompetents!

Per causa dels rucs espanyols, al programari “Pegassus” li hauran d’afegir la tecla “F1” d’ajuda, sobretot en castellà, car ells no parlen cap altre idioma, més rucs no ho poden ser.

Una altra bona idea seria que aquest programari el fabriquessin els xinesos i aleshores, més barat, el podríem comprar els catalans i passar l’estona espiant als espanyols enlloc d’entretenir-nos jugant al “Tetris”.

PS: Però més rucs són encara els nostres polítics que no aprofitaran res de tot això per fotre el camp d’una punyetera vegada. Els hem d’enviar tots a la paperera de la història o estarem més fotuts a cada nova ensulsiada.

Els censats al CxR no ens podem aturar ni encantar.

Visquem la Llengua, reafirmem el 1r d’octubre, completem la DUI i complint-ne el mandat edifiquem la ja incipient República Catalana Independent.

Josep Morell
Josep Morell
03.05.2022  ·  07:54

Als catalans que espiin o deixin d’espiar a Sànchez ens ha d’importar un rave. I , Partal, no siguem tant inocents, de passar no passarà res i d’aqui uns quants dies ja parlarem d’un altre tema. I de tema en tema anem esperant el que no arribarà mai fins que no ens dediquem a esperar sino a actuar.

Jaume Ortí
Jaume Ortí
03.05.2022  ·  08:01

En una setmana han passat de justificar l’espionatge amb l’argument que era una necessitat davant del desafiament independentista a presentar-se ells també com a víctimes espiades.

No oblidem un detall que sembla que a molts periodistes els ha passat per alt: Durant la seva famosa intervenció, Margarita Robles va dir quelcom si fa no fa com que ningú no havia jugat net del tot i va amenaçar poc veladament de fer públiques les escoltes que s’havien fet. Cosa que implica que:

A. És cert que havien espiat independentistes, i per tant si ells, el govern espanyol, ara han estat al seu torn espiats o bé és mentida o bé el merder és molt més gran com diu l’editorial.

B. Va fer un xantatge als polítics indepes. Una mena de “Calleu o publico el que sé” Què vol dir això? Si dius que faràs públic el que els espiats han dit o fet vol dir que no sortiran ben parats. Davant de qui? Dels seus votants? No valdria la pena aprofundir-hi? De fet, sí.

Agustí Delgado
Agustí Delgado
03.05.2022  ·  08:02

Felicitats per una editorial tan clarivident i també felicitats a l’excel.lent comentari de la Berta Carulla.

Oriol Maynés
Oriol Maynés
03.05.2022  ·  08:18

Voldria aportar diferents hipótesis també factibles:

1. Marroc va efectivament espiar Sanchez i li han fet xantatge. Per això el moviment del Sahara.
2. El Deep State sabent-ho ho ha esbombat aprofitant el Catalangate per posar al gobierno en una situació límit tot sabent que en Feijó està calentant a la banda.

Altre cop, jugada perfecte del Deep State. Per cert, a aquests els importa ben poc què pensa Europa d’espanya.

PAU BOLDU
PAU BOLDU
03.05.2022  ·  08:30

Entronitzar al fill de putin Sanchez nomes ho pot fer gent bruta i que no es d’esquerres. Sanchez la Falange i las Jons pur franquisme del GAL

Victor Serra
Victor Serra
03.05.2022  ·  08:33

Porten un desgavell impressionant, fins i tot Bolaños va sortir escabellat en roda de premsa. Els indicis són de que el cas és molt més greu del que ha sortit fins ara i no el poden controlar . Trontollaran segur. Això de la participació del Centro Criptológico Nacional ( 60 persones !!) a Locked Shields, m’ha fet petar de riure i m’ha alegrat el vespre.

Pep Agulló
Pep Agulló
03.05.2022  ·  08:39

LA BASE DEL GUIÓ: CAP DUBTE QUE EL CNI, POLICIA O GC I EL GOBIERNO ESPIAVEN L’INDEPENDENTISME…

1/ Independentment de si és una mentida, una escolta del Marroc o d’un sector del CNI arran dels indults, les escoltes a Sánchez s’inscriuen de plé en l’estratègia de fer passar el botxí per víctima, i per això ara s’esbomben, si és que són veritat..

2/ El canvi de guió. L’escàndol que crema ara, ja no és només amb les escoltes al col·lectiu independentista, sinó fins i tot al “Gobierno de España” i per un “enemic extern”. La jugada té trellat. Es dilueix l’atac a la minoria nacional catalana i es porta en el terreny de què tothom pot espiar tothom…

3/ La següent jugada es trobar algú, trobar una prova, i amb el cap de turc per intentar tancar l’afer, si és que es pot…

4/ Preparem-nos per veure la violència d’aquesta crisi dins el CNI o de qualsevol lloc de les clavegueres de l’Estat. La maniobra desesperada d’en Sánchez, només pot crear descontrol total.

5/ Després arribarà la justícia europea i les seves conseqüències. Una oportunitat per jugar bé les nostres cartes…

Tomas Pérez
Tomas Pérez
03.05.2022  ·  08:46

Bon article Sr. Parpal La bomba Pegasus, al cor mateix del CNI. Jo diria al cor de l’estat, guerra declarada…….allò que algú va dir ¡Cuanto peor, mejor!. Veurem els dies vinents si es tracta d’una “escaramuza” o va de debò. Nosaltres”Palomitas” i esperar el moment Txernòbil altre cop. Al mentider se li ha marcit la flor al cul, faci el que faci, digui el que digui se li ha acabat el rèdit. I com vós dieu alguns caps hauran de començar a rodar ben aviat, en vista que Sánchez s’ha ficat ell tot sol en la cova amb el seu sobtat canvi de guió. No crec que sigui el final sinó el principi. “Alea jacta es”.

Annamanu Ràfols
Annamanu Ràfols
03.05.2022  ·  09:28

Subscric el comentari de la Sra.Berta Carulla.

” Espanya desventrada i el cavall alat” Tragi-comèdia en diversos e inesperats actes
Autor : España
Actors : El Borbó, El Pedro y la Margarita, La Judicatura, el CNI, els Cuerpos y fuerzas de seguridad del estado, els traïdors i els covards que piulen i fan la seva, la vergonyosa premsa que menteix i distorsiona, el Marroc …. (aquests son els que de moment surten anomenats a molts i diferents mitjans)
Això com diuen alguns no ha fet més que començar …

Rafael Benavent
Rafael Benavent
03.05.2022  ·  09:42

Vicent, si hem d’esperar l’afebliment d’Espanya, en comparació a la nostra, per iniciar la independència, ja estem bé per uns quants segles més. I respecte a la qüestió sobre el Sàhara que esmentes, crec que mereix tot un capítol apart pel cinisme, la indignitat i la poca categoria de tot un estat espanyol venut al Marroc a costes dels que deuria especialment haver protegit i agermanat amb nosaltres en recompensa de tanta injustícia perpetrada contra ells. NO, per proclamar i assolir la independència ja ens sobren milanta raons. Ja en tenim prou.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
03.05.2022  ·  09:50

Ells mateixos s´han posat de peus a la galleda i ara no tenen ni idea com sortir espanya s´ofega per si mateixa

Jordi Torres
Jordi Torres
03.05.2022  ·  09:52

Aquesta fugida endavant de l’estat (ja veurem si promoguda pel “Gobierno” mateix o per una agència estatal) només pot fer que augmentar la magnitud del problema. Fins ara, han intentat entaforar el #catalangate dins l’àmbit domèstic, però les escoltes a eurodiputats i les que es van efectuar fora del territori espanyol ho feien complicat. Ara, amb la suposada infecció del cap de “Gobierno” espanyol, ja és un tema decididament internacional. A mi se’m plantegen algunes qüestions:

– El govern espanyol assegura, categòricament, que han estat infectats, amb precisió de dates i nombre d’infeccions. Com han aconseguit les proves pericials en tan poc temps? Ja estaven examinant les seves pròpies comunicacions arran del #catalangate o hem de pensar que eren infeccions “precuinades”?
– Segons tinc entès que funciona aquest programari, les dades confidencials del cap del “Gobierno” i de la ministra de defensa espanyols haurien estat enviades a una empresa privada d’Israel. Es planteja Espanya exigir a l’estat d’Israel que obligui aquesta empresa a detallar quines dades són i destruir qualsevol còpia que en pugui tenir?
– Trencarà Espanya les seves relacions amb Israel si no li garanteix que aquesta empresa no vendrà aquest programari espia, que podria ser considerat un tipus d’armament, a qui el pugui utilitzar contra Espanya?
– L’empresa NSO està sota supervisió de l’estat d’Israel? Fins i tot la més humil pàgina web ha de complir amb una estricta normativa de privacitat i tractament de la informació (galetes, GDPR…). Si et dediques a vendre un programari espia que és capaç d’entrar al mòbil d’un primer ministre, hem de creure que no tens cap supervisió, com a mínim de l’estat des d’on actues?
– Quina mena d’auditoria pensa fer la Unió Europea? Un president de govern i una ministra de defensa d’un país membre de l’OTAN han estat infectats amb programari espia instal·lat per una agència “desconeguda”. Això és un problema de seguretat europeu, ara. En quines reunions van participar i quins missatges van intercanviar estant infectats que poguessin posar en risc la defensa europea?

Rabha Hmmane
Rabha Hmmane
03.05.2022  ·  10:02

Gràcies Berta Carulla.
Passo d’elucubrar perquè, en el cas d’espanya, no cal. Ells (no parlo del populatxo ni el gobierno), parlo dels Botins, Fainé, Florentinos i quatre més reunits a Torreciudad, dic que ells no fan hopótesi. Van al grà: tenir dividit, adormit i comprat els empleats de la gestoría que tenen aquí.
Quan s’acabi aquesta distracció (ja sabeu que la gasolina va a 1,i pico ¡¡¡) rondaran la idea d’un altre partit independentista com a instrument per dividir els pocs que mai seiem al sofà, que ens costa guardar les formes i que mai la mà dreta, sap lo que fa l’esquerra..

Víctor Torguet
Víctor Torguet
03.05.2022  ·  10:11

Penso, com uns quants comentaristes anteriors, que si no aprofitem aquesta violació tan injustificable dels fonaments democràtics i tan greu contra una minoria (la Catalana indepe) és que som ben rucs i no tenim sang a les venes.

Espero i desitjo que aquesta agressió no perdi el nom de “Catalangate” tot i que pugui arribar a encabir un capítol més de l’eterna Guerra Civil espanyola, perquè ens farà encara més paper si hi algú que en vulgui fer profit d’aquest cas per accelerar la nostra sortida d’aquest estat putrefacte. Sense oblidar que “la cosa catalana i els nacionalismes” sempre han estat al centre de les lluites intestines espanyoles des del S. XIX, fet que encara reforça més la nostra intenció de sortida d’una-punyetera-vegada d’aquest femer, d’aquesta monarquia bananera.

Aquest algú que demanem que lideri aquesta oportunitat (per deixar enrere una ocupació de més de 308 anys d’aquest estat totalitari / feixista) ha de ser algú amb la màxima independència dels líders polítics-socials fake-indepes (ERC, JUNTS, CUP, Omnium,…). Equips jurídics com el J. Costa i G. Boye, o com aquesta gran organització “que-no-fa-res” del Consell per la República (si és que realment no està lligada als partits fake-indepes), o com l’ANC (si és que li queda empenta, valor i/o llibertat d’acció),… en fi, a mesura que escric veig quant difícil és trobar aquest “Algú” !!!

Depèn com avanci (tot sol, que la inèrcia que porta el Catalangate és tan bèstia que roda sol), podem arribar a estar davant un fet comparable a l’atac antidemocràtic i violent de l’1-Octubre davant els ulls internacionals (que és on hem de guanyar la nostra causa). Ens hem de re-organitzar al nivell previ a l’1-O, perquè aquestes oportunitats no les podem malbaratar !!!

Joan Royo
Joan Royo
03.05.2022  ·  10:30

El ridícul dels militars espanyols és un exemple del gandulisme, ineficàcia, i misèria intel.lectual pròpies d’aquell país. Recordem “que inventen ellos” o “vuelva usted mañana” del funcionariat.

David Badia
David Badia
03.05.2022  ·  10:52

D’acord en Berta Carulla, res mes a dir

Salvador Aregall
Salvador Aregall
03.05.2022  ·  11:03

És una cortina de fum l’anunci de l’espionatge a Pedro Sánchez i Margarita Robles?. Potser, perquè aquesta notícia enreda i embrolla el procés deductiu de l’opinió generalitzada, que es tracta d’un atac massiu contra la dissidència i l’independentisme, utilitzant mitjans i formes absolutament il·legals. L’estat espanyol –i el govern- és tan maldestre que ha d’utilitzar una contra-notícia per aigualir la primera. És tan maldestre que, amb “pegasus” i tot, no van trobar les urnes del nostre referèndum. Però no cal dramatitzar tant aquesta qüestió perquè ja sabem que els estats espien, abans amb furgonetes i antenes en una cantonada o senyors amb barret gatsby i amb un diari tapant-se la cara, ara amb eines cibernètiques, però és el mateix. Espanya espia el Marroc, el Marroc espia Espanya, els EEUU ens espien a tots i Pedro Sánchez reconeix el pla “d’autonomia per el Sàhara” que exigia Rabat perquè li convé al “gran germà”, EEUU. Putin espia l’OTAN, EEUU espia Putin –sabien del cert amb molt de temps que Rússia envairia Ucraïna-, ha estat espiat Macron, Merkel i … no se’n salva ningú. La pregunta que ens hauríem de fer és: els líders independentistes van tenir en compte que eren un objectiu preferent de l’espionatge de l’estat espanyol?. Si la resposta és que no –com crec que és- aleshores és una demostració més de la poca preparació i del llirisme dels conductors de l’1 d’octubre. Tot aquest afer de l’espionatge és un pou sense fons, negre i amb tant embolic que els catalans –amb el poc que pesem- no en traurem res.

Ventura Passols
Ventura Passols
03.05.2022  ·  11:05

Del tot d’acord, tot i que discrepo en un punt, no sé que ha de passar al reialme de castella, perquè no, no es spain, es castellà el nucli dur d’aquest entendre, falta alguna cosa més que una crisis per desgavellar aquest entendre polític, perquè per a ells quan més pitjor millor.
No sé que ha de passar per dissoldre aquest reialme maleït.

Albert Miret
Albert Miret
03.05.2022  ·  11:25

Boníssima l’anècdota dels seixanta soldats espanyols quedant els últims en l’exercici de ciberdefensa. Mai perden l’oportunitat d’ensenyar al món que no serveixen per a res.
No sé si estic en el cert, però si algú es va escoltar bé el discurs de l’Alberto Núñez Feijó, s’haurà adonat que era un avís al Pedro Sánchez avisant-lo que la jugada de canviar violadors per violats, no se la creia ni ell. Si això que em penso és cert, podria ser la declaració de guerra oberta contra el socialisme per part de l’espanya cañí de sempre. Si fos així, un nou cop d’estat podria fer canviar radicalment el comportament de la Unió Europea davant d’un nou 1 O català.

Miquel Martí
Miquel Martí
03.05.2022  ·  12:20

S’estan embullant de la forma més ridícula.
Han passat de l”‘aporellos” i el “pues claro que os espiamos” al “salvese quien pueda” en un sol cap de setmana.

PEPE PEDREGAL
PEPE PEDREGAL
03.05.2022  ·  12:54

Aquesta operació és el 23-F digital amb els mateixos actors que aleshores: el Borbó, les grans empreses, els generals, els serveis secrets i els xusqueros (en aquest cas la premsa del règim, els tertulians i els opinadors a sou/menjadora de les xarxes socials).

NURIA FONT
NURIA FONT
03.05.2022  ·  14:10

#nocola Una veritable història de la famosa T.I.A. del Mortadelo i Filemon.

Lluí Mor
Lluí Mor
03.05.2022  ·  14:38

Agusti Ferrer, per ser que és la primera vegada, la claves!!

Mònica Vidal
Mònica Vidal
03.05.2022  ·  14:49

Molt em temo que això quedarà en un no-res. Europa, amb l’embolic que té (Putin, ultradreta, inflació) com sempre farà els ulls grossos.

Massa optimisme, Vicent. Tot i que desitjo que tinguis raó

Marti Vancells
Marti Vancells
03.05.2022  ·  16:51

A la serie “Si Ministre” el funcionari li deia al ministre “Miri Vd estarà aqui quatre o vuit anys, quan voste ha arribat jo era aqui i quan marxi jo seguire aqui”
Aquest es el verdader ESTAT, no el govern de torn

Jesús Albiol
Jesús Albiol
03.05.2022  ·  20:17

No es pot dir res segur, però fa pinta de que “el mateix deep state, descontrolat i envalentit per l’aporellos del Borbó, actuàs en defensa de la seua pàtria contra el govern elegit”.
L’estat profund, com els mentiders compulsius, necessiten crear contínuament una mentida per tapar-ne una altra. Ací es creen accions antidemocràtiques i il·legals pel mateix motiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes