El vice-president i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha defensat que el Pacte Nacional pel Referèndum és ‘absolutament vigent’ malgrat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi anul·lat 13 punts de la proposta de resolució del debat de política general sobre el referèndum i el procés constituent. Entre els punts anul·lats hi ha el número 7 en què el parlament insta el govern a ‘convocar immediatament una cimera de totes les forces polítiques i socials favorables al dret a l’autodeterminació, per tal de treballar políticament en la definició i fermesa de la convocatòria del referèndum’. Una resolució que s’ha traduït en la constitució del Pacte Nacional pel Referèndum. ‘El dret de reunió d’expressió està garantit a tot arreu i a totes les democràcies occidentals. Si algú vol posar en qüestió el dret a reunió i d’expressió, estarà posant en qüestió l’essència de la democràcia’, ha afegit Junqueras després de fer balanç de dos anys d’aplicació del pla per reduir el frau fiscal.

‘Algú dubta que els ciutadans es poden reunir per parlar?’, ha preguntat per després afirmar que està segur que ningú gosarà posar en dubte que els ciutadans, en el format que creguin oportú, es puguin reunir per parlar del que creguin oportú.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]