La defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu van den Eynde, ha remès un escrit al Tribunal Suprem en què comunica que renuncia a la declaració de dinou testimonis que ja havien estat citats. Són el conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch, el senador d’ERC Miquel Àngel Estradé (present als escorcolls del 20-S), el president de la Fundació Marianao, Xavier Pedrós, i setze ciutadans que van presenciar els fets de l’1-O a diversos col·legis i que han comparegut en més procediments judicials relacionats amb els fets.

 

La citació del conseller Alfred Bosch era per a avui a la tarda. El seu nom no apareixia a la interlocutòria d’admissió de proves, tot i que la defensa de Junqueras i Romeva l’havia sol·licitat. Però finalment l’advocat ha decidit de renunciar-hi.

Van den Eynde també ha renunciat a dos testimonis previstos demà. En primer lloc, Xavier Pedrós Cortasa, president de la Fundació Marianao, que desenvolupa projectes socioeducatius. Volia que testifiqués perquè era coneixedor del compromís de l’ex-vice-president sobre els valors del tercer sector i l’acolliment. El segon és el senador d’ERC Miquel Àngel Estradé que el 20 de setembre de 2017 va estar a les concentracions de protesta pels escorcolls a Economia i Hisenda.

S’ha renunciat, finalment, a les setze persones que van presenciar els fets a diversos locals de votació de l’1-O i que el tribunal ja havia cridat a declarar el dia 30 d’abril. De la seva presència al lloc dels fets n’hi ha constància, per una banda, gràcies a fotografies i vídeos i, per una altra, per la compareixença en procediments judicials que hi són relacionats.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.