Joan Brossa desembarcarà per primera vegada a la Xina amb una gran exposició

  • L'obra del poeta i artista català Joan Brossa desembarcarà per primera vegada a la Xina amb una gran exposició a Pequín que obrirà portes aquest diumenge de la mà de la Galeria Miguel Marcos de Barcelona i l'Institut Cervantes en el marc de la Setmana del Disseny de Pequín, ha informat la galeria barcelonina a Europa Press.

VilaWeb
Redacció
23.09.2017 - 12:23

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

L’obra del poeta i artista català Joan Brossa desembarcarà per primera vegada a la Xina amb una gran exposició a Pequín que obrirà portes aquest diumenge de la mà de la Galeria Miguel Marcos de Barcelona i l’Institut Cervantes en el marc de la Setmana del Disseny de Pequín, ha informat la galeria barcelonina a Europa Press.

La mostra, que es podrà visitar fins al 15 de desembre a la seu de l’institut, reuneix una trentena de poemes visuals de l’artista, cartells, llibres d’autor, obres plàstiques del seu univers plàstic i la projecció d’un vídeo del poeta avantguardista català.

L’objectiu és traslladar el pensament poètic més enllà de les seves fronteres habituals, i “obrir els sentits a l’espectador per anar més enllà de la realitat evident”, han informat les mateixes fonts.

La galeria ha participat en la V Fira d’Art Shenzhen celebrada entre el 15 i el 18 de setembre, amb obres de mestres catalans com Joan Miró i Antoni Tàpies, així com els artistes Carlos Franco, Cristóbal Ortega, David Tremlett, Manuel València, Li Yongming, Lin Mo i Luo Min.

A més, la galeria participarà en la XIII fira la Xina International Gallery Exposition, que tindrà lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre.

LA MAJOR RETROSPECTIVA, EN EL MACBA

Precisament aquesta setmana, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) ha obert les portes de la més completa retrospectiva de Brossa a Espanya amb 800 obres i un total de 1.500 peces a les portes del centenari del naixement de l’artista el 2019.

La mostra s’ha proposat rellegir l’obra del poeta, posant-li en context a escala internacional amb l’artista belga Marcel Mariën, l’escocès Ian Hamilton i el xilè Nicanor Parra que, sense conèixer-se, van coincidir a mostrar un llenguatge poètic i antipoètic similar.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any