La decisió judicial de permetre l’entrada d’estelades a la final de Copa del Vicente Calderón, que ha deixat sense efecte la prohibició que havia ordenat el govern espanyol, ha tingut un ressò molt ampli a la premsa editada a Madrid. En la majoria dels principals diaris és notícia de portada i fins i tot tema monogràfic.

El diari ABC li dedica la portada sencera, amb el titular ‘Les estelades guanyen la Copa a l’esport’, i transforma l’escut del Barça en una bandera estelada.

abcesteladabo

El diari La Razón destaca que el jutge permet les estelades contra el criteri del fiscal i de la policia.

razonesteladabo

El diari El Mundo vincula el cas de les estelades amb la primera llei de desconnexió que presentaran la setmana que ve Junts pel Sí i la CUP al parlament.

mundoesteladabo

El diari El País és el que hi dóna un tractament més discret a la portada:

elpaisestelada

El diari El Español qüestiona l’actuació de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, per la mala gestió que ha fet. I critica la decisió judicial perquè ‘polititza el futbol’.

elespanolesteladabo

Ahir al vespre, a 13TV van dedicar el gruix del programa ‘El Cascabel’ a la decisió del jutge de permetre les estelades. Entre els convidats, hi havia el director de La Razón, Paco Marhuenda. Parlaven de ‘rendició’ quan es referien a la decisió del jutge. Marhuenda afegia que si es xiula el rei i l’himne espanyol s’hauria de tancar l’estadi. Vegeu el programa ací:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb