El passat dijous, dia 31, la sala d’assaig de l’Orfeó Català va acollir la inauguració oficial de l’exposició que es podrà visitar gratuïtament al Foyer del Palau de la Música Catalana fins el dia 7 d’abril. L’acte va comptar amb les intervencions de Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i de Marta Grassot, responsable del CEDOC (Centre de Documentació de l’Orfeó Català) que va explicar a grans trets el contingut de la mateixa. Després, Josep M. Serracant, president de Músics per la cobla, va explicar la metodologia de l’entitat i va presentar el CD dedicat a les sardanes per a cobla de Francesc Pujol i Pons, compositor, director i arxiver de l’Orfeó, una figura cabdal en la història de la institució.

La part musical del programa la dedicarem en part a ell i escoltarem dues sardanes del CD: “Trapacera” i “La lluna, la bruna”. També escoltarem la que ja és la 16a semi-finalista de La Sardana de l’Any 2018: la titulada “Palau, el nostre poble”, de Francesc Picart. I escoltarem la peculiar i contundent versió del Roger Mas del clàssic de Raimon “Diguem no”, que va interpretar el passat dissabte a la gala d’entrega dels Premis Gaudí de cinema.

Llegir més i escoltar el programa …

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb