Una cinquantena de vehicles han il·luminat el massís del Mont Caro del Parc Natural dels Ports, al terme municipal de Roquetes (Baix Ebre). Segons els organitzadors, Riuada Ebrenca, la marxa ha aplegat una cinquantena de vehicles que han recorregut uns quatre quilòmetres des del Mirador del Portell fins al peu del massís. Durant l’acció, els conductors han encès i apagat les llums dels vehicles en intervals de diversos minuts. Els participants també han projectat una estelada al cim del Mont Caro. Amb aquesta mobilització, han reclamat l’alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i han exigit que es faci efectiva la independència.

Els organitzadors han dividit en quatre trams el recorregut. La marxa s’ha iniciat al Mirador del Portell i des d’aquest punt han baixat el Mont Caro. L’acció ha consistit a encendre i apagar les llums dels cotxes durant uns minuts i s’ha repetit almenys un parell de vegades per tal d’il·luminar el massís. Tot i això, la boira ha impedit que la mobilització fos visible des del peu d’aquesta muntanya. En Josep Franch ha explicat que ha participat en aquesta protesta per ‘recordar que encara hi ha molts companys tancats’. ‘Estem en peu i no defallim. A les Terres de l’Ebre donem suport als que estan tancats, als exiliats i a tots els companys que han d’anar a declarar per coses que no tocaria’, ha valorat Franch.

La María José i la Carme, dues veïnes de Tortosa, que estaven d’excursió als Ports, s’han topat amb la mobilització i han decidit sumar-s’hi. ‘Ens ho hem trobat per casualitat i ens hem adherit perquè pensem que és una iniciativa bonica’, han explicat. La marxa s’ha allargat més d’una hora i ha acabat a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb