Igualada

La Moncloa ha dit en un comunicat que només el ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, és ‘l’autoritat competent’ arran de l’estat d’alarma per a ordenar l’enduriment del confinament d’Igualada i la Conca d’Òdena. Ahir el govern va anunciar que volia aplicar un confinament total a la zona perquè el brot del coronavirus 2019 encara no havia remès: 443 casos i 43 persones mortes. Al vespre, el BOE ha publicat la pròrroga del confinament de la Conca d’Òdena durant dues setmanes més.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

En el comunicat, la Moncloa afegeix que en tot moment ha seguit les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i que ha pres les mesures més dràstiques de la UE per contenir l’avanç de la malaltia. A més, ha demanat ‘unitat d’acció entre les administracions’ per continuar pel mateix camí.

El batlle d’Igualada, Marc Castells, ha demanat responsabilitat a les institucions per solucionar la situació de la ciutat i de tota la Conca d’Òdena, on viuen unes 70.000 persones. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que la situació continua essent límit i que l’hospital requereix més material i personal: ‘Ens calen tests ràpids per a fer-los a tota la població.’

D’una altra banda, el conseller de l’Interior, Miquel Buch, ha dit a RAC-1 que la resposta de la Moncloa és decebedora: ‘Tenim dades molt alarmants i preocupants, i cal actuar d’una manera molt més dràstica a la Conca d’Òdena.’ També ha demanat a la població que es quedi a casa perquè en cas contrari el virus es propagarà més.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb