monument franquista Ebre Tortosa

La Generalitat ja ha adjudicat les obres de retirada del monument franquista de Tortosa, tot avançant-se als terminis previstos pel departament de Justícia, que havia anunciat l’adjudicació per al mes de març. La retirada del monòlit l’executarà l’empresa Comsa Service. Va ser l’única candidata que va assistir a la visita d’obra prèvia que es va fer al monument el 29 de gener. Quatre empreses més han declinat presentar ofertes. L’adjudicació s’ha fet per un import de 167.000 euros. El valor del contracte s’havia estimat en poc més de 200.000 euros. L’adjudicatària ha de començar els treballs al juliol i tindrà un màxim de trenta dies naturals per executar les feines, segons les condicions meteorològiques i hidrològiques, entre més.

Per a executar la retirada, caldrà situar una grua a la platja de sorra que fa el riu Ebre en aquest indret i construir una bastida de trenta-sis metres d’alçada que embolcalli el monument. Des d’allà els tècnics retiraran les escultures existents i aniran segmentant l’estructura a trossos, de dalt a baix, en un procés invers a la seva construcció. Ho faran amb el mètode de l’oxitall, que consisteix a seccionar el ferro a 800 graus.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.