Ingredients:
(per a quatre persones)
4 galtes de porc
400 g de rovellons
4 alls
3 pastanagues
2 cebes grosses
2 tomàquets
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
sal, pebre i oli d’oliva
1 got gran de vi negre
brou de carn

Per a la picada:
un grapat d’avellanes
1 presa de xocolata negra
ratlladura de mitja taronja

Elaboració:
En una cassola posem un raig d’oli i fem sofregir els alls pelats. Hi posem les galtes salpebrades i desossades. Les fem enrossir per totes dues bandes.

Un cop enrossides, hi afegim les cebes a trossos, els tomàquets pelats, dues pastanagues a rodanxes i una sencera (servirà per a decorar el plat), la fulla de llorer i la branca de farigola. Ho remenem i hi afegim el got de vi negre.

Quan el vi s’hagi evaporat, hi aboquem el brou de carn (que es pot fer amb els ossos de les galtes), fins que cobreixi les galtes. Tapem la cassola i, a foc lent, fem coure les galtes, entre una hora i una hora i mitja, fins que siguin tendres.

Mentrestant, netegem els rovellons i, si són grans, els fem a trossos. Els passem per la paella amb una mica d’oli i un granet d’all.

Reservem les galtes un cop cuites. El suc el passem per la batedora, sense herbes i havent reservat la pastanaga sencera.

Tornem a posar a la cassola el suc, les galtes i afegim els rovellons.

Per acabar, fem una picada amb les avellanes, la xocolata i la ratlladura de taronja. Deixem que faci xup-xup de cinc a deu minuts més (vigilant que no s’enganxi). I ja ho podrem servir.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb