La fotografia impressionant i terrorífica del primer pla del rostre d’una formiga

  • La fotografia, d'Eugenijus Kavaliauskas, ha estat distingida en un concurs de fotografia diminuta de Nikon

VilaWeb
Fotografia: Wikimedia Commons / Richard Bartz, Munich Makro Freak (CC BY-SA 2.5)
Redacció
22.10.2022 - 10:18
Actualització: 22.10.2022 - 13:36

Hi ha tot un univers diminut amb què convivim amb naturalitat i del qual no acabem de ser conscients. Vivim envoltats d’insectes que, tot i pensar-nos que sí, no coneixem del tot. No és estrany trobar-se a vegades formigues a casa. En coneixem la força i, quan les veiem, en distingim les sis potes, les antenes, la cintura esvelta i una part posterior del cos més ample que la resta. Però, quina cara fan? El fotògraf lituà Eugenijus Kavaliauskas l’ha capturada amb una fotografia d’un primer pla amb cinc lents d’augment, i el resultat recorda més aviat un ésser d’un film de terror que no pas a un animaló amb qui coincidim quotidianament.

La fotografia, que és d’una formiga del gènere Camponotus, ha participat en el concurs de Nikon de microfotografia Small World. No ha estat la guanyadora del concurs i ni tan sols ha estat de les vint millors, però sí que ha estat reconeguda com una de les imatges distingides del certamen. La guanyadora del concurs ha estat aquesta fotografia d’una mà en procés embrionari gecko diürn de Madagascar.

En una entrevista a la revista Insider, Kavaliauskas deia que quan va començar a fer microfotografia d’escarabats també li semblaven monstres, però que una vegada s’hi ha acostumat aquest terror s’ha convertit en meravella. “Em sorprèn que hi hagi tants miracles interessants, preciosos i desconeguts sota els nostres peus”, diu.

Al concurs també s’hi han presentat més imatges en primer pla d’insectes, aranyes i escarabats.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any