La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, el vice-president, Lluís Guinó, i els secretaris,Joan Josep Nuet, Anna Simó i Ramona Barrufet, es comprometen a defensar la sobirania del parlament, les seves plenes retribucions i el dret dels 135 diputats a exercir les seves funcions. La presidenta ha llegit un comunicat institucional en què ha qualificat de cop d’estat l’aplicació de l’article 155, el qual limitaria les funcions del parlament.

‘Avui, el president Rajoy ha traspassat tots els límits’, ha dit Forcadell. Ha afegit que s’havia comès un cop a la democràcia per posar fi a un govern escollit per un parlament democràtic elegit pels ciutadans a les urnes.

Forcadell ha recordat que l’actual parlament era el més legitimat de la història recent, perquè va ser escollit amb un 77,44 % de participació. ‘El president Rajoy no és conscient que atacant les institucions i els representants electes ataca els ciutadans d’aquest país, pensin com pensin i votessin el que votessin’, ha dit.

Segons la presidenta del parlament, l’article 155 no permet d’aplicar pas les mesures que vol el govern espanyol. ‘Els qui s’omplen la boca parlant del respecte a la constitució espanyola cauran en la inconstitucionalitat’, ha dit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]