L’empresa promotora del polèmic magatzem de gas del Castor, ACS, propietat de Florentino Pérez, en va triplicar el cost sense que el govern de José Luis Zapatero demanés explicacions. El programa Salvados de La Sexta va revelar ahir un document del ministeri espanyol d’Energia que detalla com Escal UGS va presentar diversos pressupostos, abans de començar les obres, amb un cost cada vegada més elevat.

El document explica com el pressupost inicial era de 400 milions d’euros (gener del 2007), però només cinc mesos després la despesa ja era de 894 milions, i a finals d’aquell any era de 1.103. El març del 2010, just abans de començar les obres, el pressupost era de 1.272 milions. El document el va rebre l’ex-ministre d’energia José Manuel Soria, després de la victòria electoral del PP el 2011.

En un altre document intern del Ministeri espanyol d’Indústria demostra que no hi va haver un sistema transparent d’adjudicació per al projecte, ja que només s’hi va presentar ACS.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]