La gota freda, causada per una bossa d’aire fred que hi ha al sud de la península, ha fet suspendre les classes a molts municipis del País Valencià. Les universitats Jaume I de Castelló, la Politècnica de València, la de València, la Catòlica de València i el CEU Cardenal Herrera també suspenen l’activitat. Podeu consultar ací en quins municipis no hi haurà classe demà:

A més, ha causat dificultats de transport. La carretera de Silla, l’accés sud més important de València, s’ha hagut de tancar per un embassament d’aigua. A hores d’ara, hi ha tallades les següents carreteres: Massanassa (passos inferiors de la V-31), Silla (tall de la carretera V-31 en tots dos sentits) i la CV-414 entre Picassent i Torrent. També hi ha tallades la CV-176 del punt quilomètric 4.700 al 5.720 i la CV-213 en el punt quilomètric 15,050.

La pluja també ha afectat empreses com ara Ford, a Almussafes, que ha acordat de suspendre el torn de nit per evitar els desplaçaments dels dos milers de treballadors que fan aquest horari, de 22.00 a 6.00. La direcció no vol que els treballadors agafin el cotxe, per evitar problemes, vista la possibilitat que hi hagi talls de subministrament per la pluja.

La pluja s’ha estès cap a les comarques centrals i septentrionals del País Valencià. Les principals acumulacions d’aigua han estat a Sueca (175 l/m²), el Perelló (168 l/m²), Almenara (164), l’Albufera (161), la Vall d’Uixó (153), Silla (147), Almussafes (135), Aín (125), València (108) i Xèrica (91).

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb