Els treballadors del metro de Barcelona tornen a fer vaga avui. És la tercera convocatòria el darrer mes, atès que les negociacions amb la direcció de TMB pel conveni col·lectiu continuen sense resoldre’s malgrat els avenços de la setmana passada.

Les aturades coincidiran amb les hores punta. El servei serà del 40% entre les 7.00 i les 9.00 hores i entre les 16.00 i les 18.00 hores, i del 20% entre les 20.30 i les 22.30 hores. Tanmateix, cal tenir en compte que les alteracions començaran abans i es prologaran a causa de temps que es necessita per a la retirada i la incorporació dels combois. A més, l’aturada de la tarda pot afectar el telefèric de Montjuïc.

Com és habitual, TMB recomana que els usuaris optin per mitjans de transport alternatius per tal de no saturar les línies del metro.

Avenç de les negociacions
Els sindicats del metro de Barcelona han decidit mantenir la vaga tot i els avenços en les negociacions de la setmana passada. Els sindicats i la direcció de TMB es van tornar a reunir divendres per a intentar desencallar la negociació del conveni col·lectiu.

Segons CCOO, la direcció de l’empresa els va entregar un nou redactat amb la proposta oferta pels representants dels treballadors per a intentar acostar les postures. No obstant això, segons la UGT, les dues parts es mantenen allunyades en els principals esculls de la negociació.

Dijous TMB i la mediació van demanar de suspendre la vaga per a continuar negociant els punts de desacord que queden pendents, però els sindicats han volgut mantenir l’aturada prevista. TMB va assegurar que s’han produït avenços significatius entre l’empresa i els sindicats en les quatre reunions de la setmana passada.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]