Featured Video Play Icon

El Partit Socialdemòcrata (PS) acusa el govern andorrà d’haver pres posició al costat d’Espanya en el procés independentista català. Durant la sessió de control a l’executiu, el president de la formació, Pere López, va dir que algunes actuacions del govern no són ‘massa neutrals en els conflictes polítics en els països veïns’. Tot i que durant la sessió a l’hemicicle no va esmentar explícitament el procés independentista, el representant va lamentar que el govern ordenés de tapar els llaços grocs en suport dels presos polítics catalans a les carreteres del principat durant l’etapa de la Volta Ciclista a Espanya.

López creu que les al·legacions de l’executiu –que va assegurar que ho havia fet per motius de seguretat– donen mala imatge. ‘No es pot oblidar d’on vénen els nostres clients’, afegí. El representant va fer aquest comentari mentre debatia amb el ministre de Turisme, Francesc Camp, sobre el balanç turístic a l’estiu, però el representant taronja no va voler entrar en la discussió. López va recordar que ‘la llibertat d’expressió és un dret fonamental’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb