Els robots i l”anime’, protagonistes del Saló del Manga 2017

  • Hi participen autors de renom, com ara Robico, Yoko Kamio i Yoshiaki Sukeno

VilaWeb
Redacció
03.11.2017 - 02:00

Les exposicions i activitats del Saló del Manga 2017 es podran veure a la Fira de Barcelona, a Montjuïc, fins diumenge. Enguany, n’és la principal atracció l’exposició de robots, metxes i ciborgs. S’hi exhibeix un dels exemplars que participen en la nova versió del film Blade Runner i compta amb la participació de Takanori Shibata, una eminència de la robòtica a escala internacional. També inclou l’exposició ‘Somien els metxes amb ovelles elèctriques?’, que repassa els autors clau del gènere que han dibuixat robots, metxes i ciborgs.

L’anime és l’altre gran atractiu del saló, perquè es compleixen cent anys de l’existència d’aquest gènere. S’hi repassen els títols més populars de la indústria d’animació japonesa, els creadors de referència i l’evolució cronològica, que culminà als anys noranta. Va ser llavors quan fenòmens com ‘Heidi’, ‘Mazinger Z’ o ‘Bola de Drac’ van arribar a la petita pantalla.

També hi ha exposicions d’homenatge a figures com Jiro Taniguchi. Mort el mes de febrer proppassat, és considerat l’autor que va construir un pont entre el manga i el còmic europeu. A més, va ser pioner a permetre que les seves obres es publiquessin en sentit de lectura occidental. La il·lustradora espanyola Kenneos (Victòria Chamizo) també és homenatjada en una mostra antològica dedicada a la seva obra.

Enguany, els convidats especials són Robico, Yoko Kamio i Yoshiaki Sukeno. La primera és l’autora d’El monstruo de al lado, Kamio és coneguda pel llibre d’èxit No me lo digas con flores i Sukeno és l’autor del manga d’acció sobrenatural Win Star Exorcists: onmyouji.  

Un dels objectius del saló és d’incentivar la cultura japonesa més enllà del manga. Per aquest motiu hi són molt presents els haikus, la papiroflèxia, la música i gastronomia japoneses, les cerimònies del te, les danses tradicionals i els tallers de cosplay. També hi ha un macrospai dedicat als videojocs de Nintendo, que vol donar una projecció especial a la seva nova consola, Nintendo Switch.

Les novetats d’enguany són l’ús de tiquets d’un sol accés que no permeten de sortir i entrar del recinte, la participació del festival Sònar i la col·laboració de Deltebre. Aquest municipi hi té una parada que ofereix menús diferents cada dia per a posar de manifest la importància de l’arròs en la cultura japonesa i la connexió entre ambdues cultures.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any