Featured Video Play Icon

La Meridiana s’omplirà demà divendres de desenes de milers de persones. La manifestació unirà el Parlament i, a través de la Meridiana, passarà a tocar dels barris més castigats de la ciutat. Nou Barris, per exemple, és la zona més afectada pels desnonaments. Antonio Baños, periodista i ara candidat del 27-S per la CUP-Crida Constituent, i Albert Salamé, fotògraf de premsa, hi viuen tots dos, a Nou Barris. I els dos van néixer molt a prop de la Meridiana. Per això VilaWeb els ha reunit  i en aquest vídeo ens expliquen el seu barri, ara més famós que mai. Salamé i Baños també ens parlen de l’evolució de l’independentisme en aquesta part de la ciutat.

Per Antonio Baños,  l’independentisme ‘ara està normalitzat, és una opció més’ i està convencut que ‘l’àrea metropolitana és on està el motor de l’independentisme. On canvien les coses i es creen catalanitats noves és aquí’.  Per Albert Salamé, que de petit era un dels tres únics nens de la seva classe que tenien el català com a llengua materna,  ‘hem passat de l’independentisme de mocador negre al dels somriures’ i creu que ‘l’unionisme de bandera i fetge aquí la gent no se’l creu. Evidentment els partits unionistes tindran el seu calaix de vots. Però la gent no és tonta. I vol decidir des d’aquí’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb