Després de tres dies sense poder entrar al port de Lampedusa, l’Audaz, el vaixell de l’armada espanyola que havia de recollir els quinze migrants de l’Open Arms que acollirà l’estat, ha posat rumb al port de Pozallo (Sícilia).

El vaixell va arribar el dia 23 a Lampedusa, però ha estat tres dies fondejant davant del port perquè no tenia permís per entrar-hi. A Sicília, les autoritats italianes li han garantit que podrà atracar i recollir els quinze migrants.

Sis països de la Unió Europea van acordar de repartir-se els més de 160 migrants que va salvar l’Open Arms a la Mediterrània Central. A part de l’estat espanyol, també hi participen Alemanya, França, Luxemburg, Romania i Portugal.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.