El Suprem confirma els sis mesos de presó a Hasel per l’agressió a un periodista de TV3

  • Es considera provat que el raper va empènyer, insultar i ruixar amb un líquid de neteja el periodista que cobria una protesta a la Universitat de Lleida

VilaWeb
ACN
06.07.2022 - 11:24
Actualització: 06.07.2022 - 11:35

El Tribunal Suprem espanyola ha desestimat el recurs de cassació presentat per Pablo Hasel contra la condemna de sis mesos de presó per agredir un periodista a la Universitat de Lleida (UdL) l’any 2016. Aquesta sentència és ferma i se suma a les condemnes, també fermes, del 2015 i el 2020, de 2 anys i de 2 anys i 1 mes de presó per enaltiment del terrorisme. Hasel també està condemnat a 2 anys i mig de presó per amenaçar el testimoni d’un judici contra un guàrdia urbà de Lleida. Aquest cas està pendent del recurs de cassació però, si s’acaba desestimant, el raper acumularà 7 anys i 1 mes de presó. A més, està pendent d’un judici per una protesta a Lleida contra la detenció de Puigdemont a Alemanya en què s’enfronta a més de 5 anys de presó.

El Suprem ha ratificat la condemna al raper Pablo Hasel de 6 mesos de presó per agredir i provocar lesions a un periodista de TV3, en considerar que hi ha prou proves, com ara testimonis, gravacions i l’informe forense, que demostren que Hasel va ser els autors dels fets.

L’Audiència de Lleida ja va confirmar de forma íntegra la sentència que va dictar el jutjat Penal número 1 el 31 de març de 2020 i amb la desestimació del recurs per part del Tribunal Suprem, la condemna és ferma.

Segons la sentència, es considera provat que Hasel va empènyer, insultar i ruixar amb un líquid de neteja el periodista de TV3 que cobria la notícia de la tancada i a més a més li va causar lesions.

La sentència també confirma la multa de 5.400 euros per un delicte de coaccions, tant a Hasel com a tres acusats més, per haver impedit que els periodistes gravessin tapant-los les càmeres amb les mans o amb roba, insultant-los i impedint-los l’entrada al despatx.

Els fets van tenir lloc el 2 de juny de 2016 al despatx del rector de la UdL quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors de la universitat contra l’ocupació del despatx del rector per part d’estudiants i joves i hi va haver un enfrontament amb alguns periodistes que estaven cobrint la notícia que van rebre empentes i se’ls va llençar líquids.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any