El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha denunciat des del congrés espanyol que la Junta Electoral espanyola no permet que els candidats del 21-D concorrin a les eleccions en igualtat de condicions. Ribó ha viatjat a Madrid per tal de mantenir una reunió de treball amb parlamentaris per a presentar els sinformes elaborats pel síndic al voltant de les actuacions de l’1-O. Ha aprofitat per alertar que és ‘inadmissible’ que els candidats empresonats no puguin fer campanya i ha apuntat que hi ha sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans que afirmen ‘de manera categòrica’ que cal que tots tinguin igualtat.

‘Creiem que seria necessari aplicar-li i cal una actuació decidida per part de la Junta Electoral i de tots els que s’apliqui que es realitzi aquest dret. A més, també ha reaccionat a la decisió d’obrir expedient a Catalunya Ràdio per dues editorials de Mònica Terribas. La llibertat d’expressió és un dels drets més importants de la democràcia’, ha subratllat.

‘La llibertat d’informació és un dels drets més importants en democràcia, i també en períodes electorals. No ho diu el síndic, sinó els codis europeus que són obligatoris de complir també a l’estat espanyol i en campanya’, ha valorat. Per això, critica que es vulgui ‘coartar la llibertat d’informació’ i ha defensat que el pluralisme polític s’ha d’expressar, especialment, quan els ciutadans han d’exercir el dret a vot.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]