El senat espanyol no reprovarà, com pretenia ERC, el senador del PP Rafael Hernando per haver dit ‘que es foti, desgrciat’ al senador Raül Romeva en la sessió constitutiva de la cambra. El polític d’ERC va acatar la constitució ‘com a pres polític’ i va fer la intervenció íntegrament en català, fet que va provocar la reacció del polític del PP.

La interrupció i les manifestacions d’Hernando, secretari quart del senat, no van ser recollides en el diari de sessions, i per això ERC també va demanar a la mesa que es fessin constar en aquesta publicació aquestes ‘ofensives paraules’, pronunciades quan Romeva tornava al seu escó després de prometre per imperatiu legal acatar la constitució.

L’assumpte va ser estudiat en la reunió que dimecres va fer la mesa del senat, de la que Hernando és membre, i les seves decisions han estat donades a conèixer avui per ERC a través de l’escrit oficial de resposta.

En aquest document, el president del Senat, Manuel Cruz, comunica a la portaveu d’ERC, Mirella Cortès, que ‘no procedeix’ atendre la seva sol·licitud de ‘rectificació’ del diari de sessions, d’acord amb l’article 190 del Reglament del Senat.

Aquest article diu: ‘Les intervencions i acords de les sessions del ple de la Cambra, de la Diputació Permanent i de les Comissions, quan aprovin definitivament lleis o celebrin sessions informatives amb membres del Govern, es reproduiran en el Diari de Sessions, on també quedarà constància de les incidències produïdes’.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.