El PP ha plantejat en una reunió a Madrid una contraoferta a Vox per arribar a un acord sobre un nou govern a Andalusia, però no ha transcendit el seu contingut. Així mateix, segons fonts populars, les negociacions continuaran aquesta tarda a Sevilla. Uns contactes que es produeixen el dia després que Vox posés sobre la taula un document amb dinou demandes per a la investidura del candidat del PP, Juanma Moreno, entre les quals destaca l’expulsió de 52.000 persones sense papers o la supressió de competències autonòmiques.

En el document fet públic ahir per a negociar amb el PP i Cs, el partit d’ultradreta també reclama una declaració institucional de Moreno –si arribés a ser el nou president d’Andalusia– oposant-se al ‘discurs d’odi i exclusió’ de líders polítics i mitjans de comunicació contra Vox. També volen suprimir les subvencions a les associacions i ONG ‘ideològiques’, i esmenten el feminisme, el progressisme, el conservadorisme i el liberalisme.

Per la seva banda Ciutadans també hi ha dit la seva. Continua desmarcant-se de Vox, tot assegurant que ells no negocien amb la ultradreta, però avisa al PP que el seu pacte ‘no es pot canviar’ i ha advertit que ‘cada partit haurà de respondre què fa’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb