El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat al Consell Nacional del PDECat que aixecarà la suspensió de la declaració d’independència si el govern espanyol aplica l’article 155 de la constitució espanyola. En una reunió extraordinària, el consell nacional demòcrata ha manifestat el suport al president.

Ho ha explicat la coordinadora general del partit, Marta Pascal: ‘Si l’estat espanyol activa el 155, demanarem a Puigdemont que aixequi la suspensió de la declaració d’independència.’ Pascal ha assegurat que no s’havia parlat pas d’unes hipotètiques eleccions autonòmiques. ‘No és damunt la taula’, ha dit.

Avui el govern espanyol ha advertit que no aplicaria el 155 si Puigdemont convocava eleccions al parlament, una opció que el govern ha descartat reiteradament. Pascal també ha anunciat que el PDECat faria una conferència política l’11 de novembre per a abordar el procés constituent de la república catalana.

Demà s’acaba el segon termini que el govern espanyol va donar a Puigdemont perquè respongués si havia declarat la independència de Catalunya o no en el ple del parlament del 10 d’octubre. Dilluns, el president català va respondre el primer requeriment convidant el president espanyol a reunir-se amb ell, una petició que Rajoy va desatendre en una carta de resposta.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]