Brexit

La Cambra dels Comuns ha refusat àmpliament de celebrar un segon referèndum sobre el Brexit. El text, impulsada per un grup parlamentari nou amb vuit ex-laboristes i tres ex-conservadors, tan sols hi han votat a favor 85 diputats i ha tingut l’oposició de 334.

Sí que s’ha aprovat amb una àmplia majoria (412 vots a 202), d’ajornar el Brexit fins el 30 de juny si s’aprova el pla de May. I més enllà d’aquesta data en cas que no hi hagi acord. Aquesta pròrroga necessita l’aprovació de la Unió Europea.

Els diputats britànics també han refusat una pròrroga ‘curta i tècnica’ del Brexit més enllà del 29 de març, la data oficial de sortida prevista actualment, per ‘ratificar l’acord consensuat amb la UE’. La moció preveia de prorrogar la sortida de la UE fins al 30 de juny si la Cambra dels Comuns aprova l’Acord de Retirada abans del 20 de març.

Per contra, deia la moció, si no s’aprovava l’acord abans d’aquesta data una extensió més enllà del 30 de juny ‘requeriria que el Regne Unit participés en les eleccions europees’. Ha estat refusada per només tres vots, 311 a 314. També ha estat refusada la coneguda com esmena Benn, que plantejava que el parlament prengués el control de les negociacions del Brexit el 20 de març. Ha estat refusada per només dos vots, 312 a 314. L’esmena Corbyn tampoc ha obtingut el suport de la majoria de parlament (302 a 318), la qual proposava ajornar el Brexit per buscar una via alternativa.

 

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb