turisme

El parlament ha aprovat la llei contra el turisme d’excessos (anomenat també ‘de borratxera’) per a la millora de la qualitat de les zones turístiques, una norma pionera que incorpora mesures contundents en determinades zones –’West End’ a Sant Antoni, l’Arenal i Magaluf, a Mallorca– en favor del turisme de qualitat i sostenible, segons que ha dit el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que n’ha estat l’impulsor.

Negueruela ha destacat que encara que la norma pugui implicar dificultats o perjudicis en algun moment, fins i tot l’estiu vinent, s’ha d’esguardar amb ‘mirada llarga’. També ha dit que quan s’acabi la temporada es pot fer un debat ampli, però ha demanat un vot de confiança perquè no hagi d’aplicar-se com a projecte de llei. El conseller ha descartat que la norma creï inseguretat jurídica i ha dit que es respectarien els contractes signats enguany. Tots els grups parlamentaris, tret de Vox, han votat a favor de la ratificació d’aquest decret.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb