Chakir El Homrani

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha defensat l’economia social com una alternativa ‘sòlida i en creixement’, que ‘no és subsidiària de l’economia convencional’. Unes 170 persones han participat avui en unes jornades impulsades pel departament per abordar el present i el futur del sector. El conseller ha destacat aquest sector genera riquesa i ocupació estable i de qualitat, però a més ho fa ‘des dels valors i els principis, apostant per les persones, creant formes de participació, fomentant la diversitat, el desenvolupament local i l’arrelament al territori’.

L’economia social dona feina a més del 10% de la població activa de Catalunya, aporta el 8% del PIB i agrupa unes 60.000 organitzacions que presten servei a cinc milions de persones. El 2018 es van crear 210 noves cooperatives, una xifra rècord. En 10 anys el nombre de treballadors ha passat dels 38.000 als 46.000. Mitjançant el programa d’Economia Social del departament s’ha creat la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, que s’ha estès per tot el territori i ha acompanyat un 47% de les cooperatives noves que s’han creat en 30 comarques diferents.

Més de 320 entitats públiques i privades formen part dels 14 ateneus existents. Des d’aquí, s’han creat 129 empreses d’economia social i solidària , amb més de 600 persones inserides. Paral·lelament i de la mà de les entitats representatives del sector, el Govern s’ha proposat el repte de construir un nou marc normatiu a través del desenvolupament de la Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya i el decret d’Empresa Social.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb