Fins al 4 de juny, al Teatre Akadèmia s’hi podrà veure One Arm. Relat curt escrit per Tennesse Williams l’any 1942, es va intentar adaptar a la pantalla gran vint-i-cinc anys més tard. El guió, però, va resultar massa provocatiu per als estudis de Hollywood dels anys seixanta i la peça mai va arribar a veure la llum. L’obra teatral ha estat feta per Moisès Kaufman i combina la narració de Williams i la versió cinematogràfica prohibida, que va fer Gore Vidal. Dirigida per Agustí Estadella, comptarà amb els actors Aurea Márquez, Carles Roig, Joel Minguet i Xavier Capdet, entre d’altres.

La història gira al voltant d’Ollie Olsen, un jove mariner, que pateix un devastador accident que acaba amb la seva prometedora carrera de boxa. Quan s’adona que el seu cos mutilat és una mercaderia molt preuada per alguns homes homosexuals, comença a vendre’l per a sobreviure.

Williams va ser un dels dramaturgs nord-americans més importants del segle XX, però és sobretot conegut per les adaptacions de les seves obres al cinema. Destaquen La gata sobre la teulada de zinc, Un tramvia anomenat desig, i De sobte, l’últim estiu (què, com a anècdota, es va rodar al Baix Empordà). Els temes centrals de la seva obra són la sexualitat, en particular l’homosexualitat, i la violència, tots dos tractats a One Arm.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]