La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, va anunciar ahir que el govern balear començarà un cens de les víctimes de la guerra del 1936-1939 i del franquisme, i de símbols, llegendes i mencions honorífiques de la dictadura.

Tur va explicar que la finalitat és saber qui fou assassinat, empresonat, exiliat o bé víctima d’alguna mena de repressió per part del règim. De la mateixa manera, també volen saber on són encara els símbols franquistes a les Illes.

En aquest procés, la consellera va reconèixer la feina a les associacions, que ja han treballat molt en la catalogació i el cens: ‘Han dut la flama quan les institucions no hi eren’, va assegurar Tur.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb