L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat avui el concert per la llibertat dels presos polítics que es farà el 2 de desembre a l’estadi Lluís Companys de Montjuïc. L’acte començarà a dos quarts de cinc i durarà tres hores. L’organització vol que sigui dinàmic i apte per a tots els públics. ‘Reduirem els discursos a la mínima expressió’, ha dit el vice-president de l’ANC, Agustí Alcoberro.

Els preus de les entrades oscil·laran entre els deu i els trenta euros, i es podran comprar a partir de demà a la pàgina web de l’ANC (www.assemblea.barcelona). Els infants de menys de dos anys no hauran de pagar i hi haurà descomptes per a nens. L’organització espera de congregar-hi unes seixanta mil persones. ‘No ens vam plantejar de demanar el Camp Nou, perquè som a mitja temporada’, ha dit Linus Puchal, membre de la direcció de l’ANC.

Segons Alcoberro, l’organització del concert només tindrà despeses estructurals, perquè tots els artistes tocaran de manera gratuïta. ‘Es podrà destinar gairebé la integritat dels ingressos a la caixa de solidaritat. D’una manera o una altra acabaran ajudant els nostres representants’, ha declarat. El vice-president també ha explicat que fins ara la caixa havia recaptat 4,55 milions d’euros, dels quals s’han utilitzat 3,05.

Gemma Recorder, directora de Sun Music i el Canet Rock, ha assegurat que havien tingut poc temps per a preparar ‘un concert tan gran’, però ha agraït la solidaritat dels artistes per a fer-lo possible. Segons Recoder, es podria fer un concert de deu hores, però ha promès de complir el límit de tres. La idea de l’organització és que artistes de generacions i procedències diferents toquin plegats per primera vegada. La música es coordinarà amb projeccions en dues pantalles gegants.

 

 

Els artistes encara no estan tots confirmats, però al cartell ja hi ha: La Banda Impossible –Gerard Quintana, Nacho Tarrés, Jofre Bardagí, Lluís Gavaladà i Pemi Fortuny–, Electrica Darma, Senyora Tomasa, Judit Neddermann, Doctor Prats, Itaca Band, Bonobos, Oques Grasses, Gemma Humet, Paula Valls, Buhos, Amics de les Arts i Cesc Freixes. La resta de noms els anunciarà l’ANC al llarg dels pròxims dies.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]