Com a preludi de Nadal, la tradició de representar el Cant de la Sibil·la torna a la catedral de València. És el setè any consecutiu que es fa i es podrà veure en una sola representació divendres 14 a les 19.30. Organitzada per l’Institut Valencià de Cultura, la representació d’aquest drama paralitúrgic compta amb la participació de la formació Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, el Cor de la Generalitat Valenciana, dirigit per Francesc Perales, i l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, dirigida per Luis Garrido.

Per fer la representació més semblant a la del segle XVI, els instruments que empraran els músics de la Capella de Ministrers són rèpliques dels que apareixen dibuixats a l’altar major de la catedral. L’escolà solista serà Sergio Martí, que cantarà des del púlpit interpretant la sibil·la. A més, enguany s’hi afegiran per primera vegada un tenor, Jorge Morata, i una soprano, Pilar Esteban.

Pel que fa a la representació del Sermó dels Profetes, anirà a càrrec de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València. És una adaptació de Josep Lluís Sirera amb la direcció escènica de Jaume Martorell. Abans del concert, a les 19.00, el Gremi de Campaners Valencians interpretarà els tocs de Maitines de la Consueta de 1527, recuperats l’any 2012 des que van ser prohibits arran del Concili de Trento.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb