Les empreses catalanes Smalle Technologies, amb seu a Barcelona i que ha desenvolupat uns generadors d’energia que utilitzen les ones del mar, i Carinsa, amb seu a Sant Quirze del Vallès (Barcelona) i que ha creat un suavitzant per a roba ecoeficient, han rebut 2,5 milions d’euros de finançament de la Comissió Europea (CE), a través del programa ‘SME Instrumet’, per desenvolupar les seves innovacions.

Segons ha informat la CE en un comunicat aquest dimarts, un total de 64 pimes de 16 països han estat seleccionades per rebre finançament europeu en l’última convocatòria de la fase 2 d’aquest instrument per a pimes, que s’inscriu en el programa Horizon 2020.

Amb 12 empreses seleccionades, Espanya és el país que ha registrat més èxit en la convocatòria, seguit de Dinamarca, amb vuit, i de França i Itàlia, tots dos amb set, i la majoria dels projectes estan relacionats amb el sector del transport i les TIC.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]