El poeta Carles Rebassa.

El poeta mallorquí Carles Rebassa ha denunciat que havia estat víctima d’un cas de discriminació lingüística a l’hospital de Formentera. Segons que ha explicat avui al Diari Balears, va caure anant amb bicicleta i es va fer mal en una mà. Va anar a urgències per a rebre tractament, però la metgessa es va negar a atendre’l perquè parlava en català. ‘En castellano o no te entiendo’, li va dir.

Rebassa va insistir a explicar-se en català. ‘Li parlo a poc a poc i la metgessa em diu que vaig begut, que faig molta pudor d’alcohol’, ha reportat. Finalment, la metgessa el va atendre, però, segons el poeta, després se’n va anar i el va deixar sol, sense haver-li comunicat si ja podia anar-se’n del centre o havia d’esperar per fer-se més proves.

‘Atenen italians, francesos i anglesos’ en la seva llengua, però no en català, que és l’idioma oficial de les Illes. És legal que et sentin parlar català al teu país i et maltractin perquè ho fas?’, es pregunta Rebassa a Twitter, interpel·lant la directora de Política Lingüística de les Illes, Marta Fuxà.

Rebassa ja ha denunciat els fets a la Plataforma per la Llengua.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]