Denuncien cinc correbous per presumpte maltractament animal a Catalunya

  • AnimaNaturalis ha denunciat les comissions taurines organitzadores i els ajuntaments d'Amposta, l'Aldea, Camarles i Vidreres

VilaWeb
Redacció
09.09.2022 - 20:35

L’entitat de defensa dels animals AnimaNaturalis ha denunciat cinc espectacles amb bous fets enguany a Catalunya per presumpte maltractament animal i per haver infringit el reglament dels correbous.

En concret, denuncia l’organització d’una festa sense comptar amb autorització, l’ús reiterat d’un mateix animal en un termini de menys de vint-i-quatre hores, la caiguda d’animals per esgotament, l’ús d’un brau no apte, l’ús de pirotècnia dins de la plaça amb els caps de bestiar dins i la presumpta mort d’un toro després de ser embolat.

L’entitat ha denunciat les comissions taurines organitzadores i els ajuntaments d’Amposta (Montsià), l’Aldea (Baix Ebre), Camarles (Baix Ebre) i Vidreres (la Selva).

Algunes de les multes es podrien considerar infraccions molt greus i poden arribar als 150.00 euros. Entre altres casos, a Vidreres van deixar anar una jònega sense permís,  “una infracció molt greu que als organitzacions els podria costar una multa d’entre 60.001 euros a 150.000” , explica  Aïda Gascón, Directora d’AnimaNaturalis a l’estat espanyol. Creuen a més, que aquesta mateixa jònega ja havia estat utilitzada en la festa de la tarda del dia anterior, per la qual cosa no haurien transcorregut encara les vint-i-quatre hores que marca la llei entre els usos d’aquests animals. Tot i això, reconeixen que ha de ser la Generalitat qui, una vegada reuneixi tota la informació, decideixi si obre expedient sancionador.

També denunciem  la presumpta mort d’un toro després de ser embolat amb foc a Amposta . Veïns de la zona es van posar en contacte amb l’entitat i van aportar imatges. AnimaNaturalis assegura que l’única manera de poder esbrinar el que ha passat és accedint a les actes del veterinari a través d’una denúncia administrativa. Així com al Lligallo del Gànguil, al municipi de Camarles, es va fer ús de pirotècnia, i coets durant cinc minuts, quan els caps de bestiar eren a la plaça. “Encara que la llei no prohibeix específicament l’ús de pirotècnia tan a prop dels animals, creiem que el llançament o ús d’aquests elements innecessaris els produeix un estrès, por i angoixa que no s’hauria de tolerar de cap manera” , sentencia  Gascón .

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any