L’advocat d’Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha assegurat que l’estratègia de defensa del conseller Joaquim Forn, contestant a la fiscalia i l’advocacia de l’estat, és ‘complementària i imprescindible’ per a la del vice-president. Tot i admetre que el rendiment de l’interrogatori del fiscal a Forn va ser ‘molt bo’, sosté que no té ‘cap incentiu’ per ‘entrar al terreny’ del ministeri públic i respondre-li preguntes, i no es penedeix de no haver-ho fet. Sobre la possibilitat que Raül Romeva, també defensat per Van den Eynde, sí que respongui a les acusacions públiques, el lletrat no ho ha volgut desvelar.

En declaracions a RAC-1, Van den Eynde ha dit que els advocats de les defenses s’expliquen els uns als altres les seves estratègies i es ‘complementen’. L’advocat ha dit que la decisió de no respondre a la fiscalia es va prendre el primer dia de la declaració a l’Audiència espanyola, el novembre del 2017, i ha explicat que en el seu informe final, Van den Eynde sí que parlarà de tots els detalls, però aquest dijous no havia de fer el mateix Junqueras.

El lletrat també ha parlat sobre la suposada poca preparació de l’interrogatori a Forn per part del fiscal Fidel Cadena. ‘Quan es veu la poca preparació de la fiscalia, fa riure, però també hi ha una part molt trista que és: potser creuen que no s’han de preparar res’, ha lamentat. De fet, creu que ‘la fiscalia no pot mentir’ i que algunes preguntes estan ‘condicionant’ el debat jurídic. Per això, en l’informe final vol recollir totes les ‘inconsistències’ del relat de la fiscalia, però no vol menystenir el ministeri públic, perquè considera que ‘això els rearmarà, no són estúpids, i ara s’ho prepararan més’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb